31.01.2023., 11:16
|
|
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Autor estugarda
A počeli su otkazivati switchevi nakon cca 1 god ozbiljnog rada na njoj. Jedan skroz, i još su 2, ako se dobro sjećam (dokumentirano je negdje u ovoj temi), pokazivali znakove skore smrti. Po meni je tipkovnica mrtva ako ne radi jedan switch, tako da je crkla; da. I dobio sam zamjenu u trgovini.
Tipkovnica ne radi kad crkne baterija? Misliš kad se baterija pokvari? Koliko se sjećam, kad bi se ispraznila, radila bi normalno tokom punjenja preko USB-a. Uostalom, mislim da bi svakako baterija nadživjela nekvalitetne switcheve ili bendanu PCB. Mislim da je i bio problem u tom progibu koji imaju sve te tanke Logitechove tipkovnice, pa i MX Keys. Mislim da se s vremenom progib poveća i da se na switchevima gubi kontakt zbog toga.I dok je G915 očito bila osjetljiva na to, MX Keys nije zbog drugog tipa switcha. Možda su TKL verzije bile manje osjetljive na to zbog manjeg raspona!? Logitech to nikad nije priznao, nego su tvrdili da je progib feature. Inače, mislim da je G915 clicky bila jako dobra tipkovnica. Tipkanje mi je bilo super, i baš je bila lijepa. Barem za mene. I da je u tom trenu bila dostupna G915 clicky za zamjenu, vjerojatno bih je opet bio uzeo bez obzira na problem.
|
Našao sam negdje na nekom servisnom forumu da ne radi, ne znam je li netko isprobavao bez baterije, ali je provjerena informacija da se baterija cijelo vrijeme puni dok je tipkovnica prikopčana kabelom na PC što joj definitivno smanjuje vijek trajanja, nema onu krivulju histereze kao laptopi ili mobiteli da počne puniti tek kada nivo baterije padne recimo ispod 90%, već cijelo vrijeme radi punjenje i sa 99% diže na 100%.
|
|
|