Bok.
Ne znam gdje staviti pa da tu pitam.
Naime, susjed me zove jučer i kaže, instalirao sam nešto što je našao na githubu (neki cheat za neki žblj igru, free naravno

), i jučer oko 18h popodne počnu dolaziti mailovi.
Da je epic games account promjenjen email, steam, battlenet itd.
2FA je zaobiđen nekako itd.
Brzo smo resetirali windowse (reset - delete all files and data), promijenili email password, no epic i steam accountovi više ne postoje ("Forgot your password" kaže da taj email ne postoji, jer je email očito promijenjen).
Kog vraga je on to skinuo i kako su zaobišli 2fa? Jel moguće da su imali pristup i emailu?
Vidim u povijesti emaila:
1. Passord promijenjen.
2. 2FA autentikacija došla na email
3. Mail promijenjen.
Jel reset windowsa dovoljan (uz opciju brisanja svega i reset svega), formatirao sam mu sve ostale diskove. U teoriji, taj PC je sada prazan 100%, 4 particije, sve obrisano. Windowsi idu reset kompletan, na friško, nije iz backupa. Neka instalira sam sve ponovo.
Promijenio email password, za sad se čini mirno (javio mi je sada prije 15 min da nije bilo čudnih emailova danas).
EPIC i Steam će riješavati preko supporta, meni je samo važno da smo to otklonili.
Savjet kakav? Jel postoji još negdje nekakav rizik?
Na browseru je imao sejvana 2 profila, službeni i privatni, epic, steam i battlenet su imali auto-login i remember username i password.
Antivirus nikakav nije imao osim ovaj on vindoza...