Ne znam za vas, svako ima svoje mišljenje i iskustvo, no meni zimska guma starija od 3-4 godine neće više na auto pa da je ne znam kako očuvana i povoljna. Sve to još prolazi na li-la temperaturama, no kada malo stisne minus, ne hvala lijepo. Ovo što je neko gore pisao o vožnji u grču, totalno je pogodio, prepoznao sam se 100% u opisanoj situaciji. Ista stvar meni se prošle godine dogodila , ženin auto, kaže auto me baca na ubrzanju u pretjecanju, kroz kružni (kontam ulje), u običnom zavoju, ja odmah slažem u glavi ono žena, pretjeruje+pojma nema, krivi mod vožnje, pretjeruje sa gasom, nije se navikla na auto, bla-bla...gledam ripne super, guma zdrava, sve pet, jedino što je dot četvrta sezona (garažirane kod ovlaštenog u Mercedesu, svi papiri od promjena u pretincu)...probam i ne vjerujem. Katastrofa.
Odmah Vulkal, došle nove, namontirano, auto za ne prepoznati. Kao na tračnicama drži putanju.
Kvaka je u tome da smo prije imali jedan auto koji sam uglavnom ja vozio na posao (cca 90km dnevno), i nikada mi gume nisu prelazile treću sezonu (ljetne čak dvije), i morala je ići izmjena zbog potrošenosti. I nikada ovakvih gluposti. Ona sa svojim ne prelazi ni približno toliko, i...jbga. Škola. Dot majka i

Da, ne sjećam se točno koja marka gume je bila, ali sigurno se ne radi o nekom Matadoru i sl. (dobili smo set sa autom, rabljeni auto, nije uvoz, kupljen u Škoji). "Bolja" marka neka je bila (imam negdje i poslikano, jer smo po tim naručivali nove).