View Single Post
Staro 22.01.2023., 14:24   #13
tomov
Premium
Moj komp

tomov's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Pročitao brdo toga no da skratim priču:
1. energenti uskoro neće biti socijalna kategorija tako da ne računajte da plina neće uvijek biti i da će se isti plaćati kikiriki - isto vrijedi i za električnu energiju

2. ono što po pročitanom vidim je da bi idealna kombinacija bila dizalica topline + fotonaponska elektrana (za oboje se može dobiti poticaj + povlaštena stopa PDV) - razmislite o ventilokonvektorima jer se isti ljeti mogu koristiti za hlađenje građevine

3. uzmite je**nog projektanta elektrotehnike i strojarstva jer arhitekti su crtači i otprilike se u tehničke sustave kuže k'o Marica u krivi k***c
4. ako imaš money to spare stavi u priču i baterije za pohranu viška električne energije iz fotonapona a ako imaš dobrog projektanta može složiti da zimi kad je proizvodnja manja iste puniš za vrijeme niže tarife i istu tu energiju trošiš slijedeći dan kad je viša tarifa (ovo samo generira financijsku uštedu)
5. projektanti nisu paraziti u priči ako žele odraditi posao kako se spada no to naravno podrazumijeva da nisu najjeftiniji na tržištu jer ih se po preporuci traži

Ako sam nekog uvrijedio ovo gore je samo moje mišljenje...
tomov je offline   Reply With Quote