Ja imam 24kw bojler,kuća tlocrt 100m2, prizemlje, kat, visoko potkrovlje. Kao sto kaze kolega iznad, da bi to ispravno radilo trebas znat gubitke , moja kuca ima preslabu fasadu jer je majstor/firma ocijenila da ne treba vise od 5cm a nije uzela u obzir buru i raznorazne vjetrove itd pa 24kw je preslabo. Doduse imam toplu vodu preko tog bojlera koji je na katu iznad i toploj vodi treba minuta-dvije da dodje do dolje. Ako nafrljim bojler da radi na max, i ako imas i vodu preko njega, pozdravi se s niskim racunima plina ili ako imas vanjski rezervar ode jako brzo. Zasad se grijem kako treba na pelet i prizemlje je uber toplo jer imam parket. Da radim nanovo stavio bih strujnu dizalicu topline/podno grijanje i pločice. Ako netko misli da su plocice tvrđe od pravig parketa neka dodje kod mene i udari glavom o moj parket

Uglavnom, sljedeci projekt je podno, dizalica na struju, plocice i kasnije paneli na krov. U sobama ako treba struja, norveski ili stavec, plin ostavljam za toplu vodu i kuhanje.
Dodatak: kad je plin bio 3 kune grijao sam sva 3 kata na plin. I sobe i wc-e , sve prostorije plus kuhanje plus topla voda. Cijela kuca/zgrada ,4 odraslih, 2 djece. Mjesecno me kostalo oko 500€ cca zimi, vanjski rezervar, ne gradski plin.