Napajao se stariji model koji je podržavao pasivni PoE. U6 podržava samo PoE+ pa ga napajam preko njegovog adaptera. To mi je prihvatljivo budući da imam samo jedan PoE uređaj. Ako ti treba više, trebaš uzeti skuplji Mikrotikov ili Ubiquitijev model s PoE izlazom ako hoćeš izbjeći šumu kabela.
Na OpenWrt-u sam pa ti nemam jedan zajednički config file, ali jako se jednostavno namjesti. Samo za WAN interface tagiraš VLAN 100 na portu gdje ti je optika/media converter i upišeš PPPoE podatke. Ovako to izgleda u configu (koristim SFP port jer je u njemu optika preko GPON modula):
Code:
config interface 'wan'
option proto 'pppoe'
option username 'username'
option password 'password'
option ipv6 'auto'
option device 'sfp.100'
To je sve što trebaš postaviti da ti proradi internet i jednostavno se podešava kroz GUI i na RouterOS-u i OpenWrt-u.
MaxTV bi trebao raditi spojen kako si opisao uz propuštanje VLAN-ova kroz sve uređaje. Mogu garantirati da se može namjestiti. Ali, budući da nemam MaxTV, ne znam jel treba još nešto postaviti osim napraviti bridge na VLAN 1500 prema STB-u.
Edit: Još bih napomenuo da oko izbacivanja HT-ovog ONT-a ima posla, prvo s izvlačenjem seriala i PLOAM passworda, a onda s lemljenjem i konfiguracijom MA5671A. Ako ti nije presudno i ne gubi ti se vrijeme, rađe ostavi njihov Raisecom ili Huawei.