Citiraj:
Autor mrva_zg
EKipa imam jednu dilemu
naime kako uzimamo samo lenovo naišao sam na probelm dostupnosti "dizajn" laptopa.
Gledam Thinkbook 16P.
E sad problem je sto nema thunderbolt.
Da li je netko probao navedeni laptop ili neki iz slicne serije sa dockom da mu rade 2 monitra u 4K ili bar fullHDu
Navedeni laptop ima USB-C 3.2 Gen 2 incl. DisplayPort 1.4
|
Nažalost, Think
book nije isto što i Think
pad i dobro je da pitaš.
Imao sam neugodno iznenađenje sa dockingom koji sam opisao par stranica nazad:
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Ovo ćeš morati probati ako ne nađeš nečije iskustvo u bespućima interneta.
Moje iskustvo sa upravo 40AC dockom (Thunderbolt 3 Dock) je ovakvo: - HP ZBook 15 G2 - mušičav ali kad "uhvati" onda radi bez prekida. Laptop treba ponekad (svaki deseti put) paliti prvo bez docka, restartati i spojiti docking prije win boota.
- HP ZBook 15 G3 - OK, bez problema osim što bootscreen ne daje preko dockinga. Nakon ulaska u winse, sve fercera.
- Thinkpad Yoga 370 - OK, zbog nje je i kupljen dock.
- Thinkbook 14 G3 AMD - NE RADI čak niti nakon zadnjeg firmwarea. Puni ga normalno ali ne daje sliku preko docka, progano sa Win10 i Win11. Nula bodova.

- Thinkpad T14 G1 - OK
|
Općenito mi se čini da su Thinkbookovi pokušaj Lenova da zarade novce na modelima potpuno orijentiranima normalnim userima (multimedija, internet i office), a da nose ime kojim se aludira na kvalitetu i dosadašnju slavu Thinkpada. Glavni problem Thinkpada je danas postala drastično viša cijena u usporedbi s ekvivalentnim modelima u zlatno doba do pred kojih 10 godina.
Pri tome Thinkbookovi nude dobru kvalitetu završne obrade ali inferioran hardware, u svim aspektima: tipkovnica, ekran, touchpad, slabiji CPU/GPU, manjak featurea koje običnom selji nisu potrebne: Thunderbolt najbolji primjer, nepostojeći WWAN slot, [broj RAM slotova u ekvivalentnom Thinkpadu]-1 itd.
Sve u svemu, Thinkbook je ok laptop.
Ako se laptop koristi za posao koji privređuje za život, riješiti se Thinkbooka i uzeti Thinkpad, vrijeme iskoristiti.
Nadam se da ti netko može direktno pomoći, ako ima takav model laptopa.