View Single Post
Staro 19.01.2023., 05:30   #535
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
HU je kanal za raju. Al onda ne bi trebali testirati nešto što nije za raju i bacat glupe zaključke. Da se razumijemo, to nije procesor za mene. Al to je najbolje od najboljeg s istog wafera ko i9 13900k. I to košta i uvjek je koštalo (osobno ne bi to platio).

Ovo je KS procesor, dakle ne K, a K je nafrljen do kraja (ovo je još nafrljanije). Ekipa koja treba stock ne treba K. I može uživat u 125W, 65 i slično.
AMD je malo manje ciganska firma u tom pogledu pa otključa sve.

HU testovi ne valjaju ništa, stave na AMD najbolju memoriju od koje nema brže, al ne stave na intel najbolju koja može ić na intel.

Da me sad ne napadnu dežurni AMD branitelji. Imam sad službeni laptop od 2500€ s R9 5950x (najjači koji je bio tad, i s time zarađujem lovu), i vjerojatno ću kupit X3d.

Ono što me osobno smeta i kod intela i AMD, a primjetio sam. Intel za i7 13700k P jezgre, stavi znatno lošiji bin nego 13900k. Mene osobno te E jezgre ne zanimaju previše. To se jasno vidi po max taktu.
AMD radi isto R9 ima bolje chiplete nego R7. Meni je dovoljno 8 brzih jezgri. Tjeraju te da ideš na nešto što ti ne treba

Jesmo li gledali isti rivju za 13900KS, da li si ga ti uopće pogledao ili ga nisi shvatio tj razumio?

Vidiš ovo sa naj rezultatom gdje u zagradi piše D5-7200, e to je DDR5 na 7200mhz. Za AMD koriste 6000.