Citiraj:
Autor Exy
Kome to "treba 13900KS" a da mu nije dovoljan 13900K?
Opet zamišljaš kupce tog čuda kao nekakve sveznajuće visoko stručne pojedince koji će izvući zadnji megaherc iz proca i rama pa obarati rekorde sa tekućim dušikom uz der8auera. To je proc koji će masovno kupovati ljudi sa viškom disposable income-a koji uđu u dućan i kažu dajte mi najskuplje i najbrže što imate, ovi kakve ti zamišljaš su u debeloj manjini. Na stranu sad prilično čudan scenarij u kojem će upravo ti tehnički potkovaniji prvi davati pare za proizvod koji je u suštini besmislen i više je dijete marketinga nego inženjerstva.
Intel sam reklamira taj proc kao nešto za "gaming and content creation enthusiasts", to ti je opet "raja" (sa viškom para), oni koji trebaju ozbiljnu multithread mašinu sigurno neće to uzimati.
Ovo je proc kojeg reklamiraju kao first 6 GHz CPU i već na spomen toga će hrpetina neznalica sa viškom novca polako sliniti dok otvaraju novčanike, to je ciljana Intelova skupina, ne mitološki genijalci koji traže "najbolje primjerke sa wafera" 
|
Na kužim što to treba značit sveznajući, ako neko radi OC il UC il OC/UV, to je najbolji intelov procesor i dat će bolje rezultate od 13900k. Oćeš ga overclockat il underclockat. Znanje je isto ko i nekome s bilo kojim drugim k procesorom.
Ovo je za ljude koji će s cca istim naponom dobit 200Mhz više, i spremni su za to platit više love. Meni je veća apsurdnost bilo postojanje 3090TI, ta grafička je toliko više koštala od 3090, a jedva malo više nudila. Al ko je htio 5-10% više performanse je platio (ja osobno nebi nikad).
Mene samo iritira kad taj binani procesor uspoređuju s ostalima. Taj zaslužuje svoje testove i svoju metriku