Citiraj:
Autor MadBoY
Ima ljudi kojima je bitno kakve su performanse "out-of-the-box", bez da diraju išta. I takvi ljudi gledaju HU i slične kanale. Ima ljudi kojima to nije bitno, pa gledaju druge kanale i njihove recenzije. U svemu tome je bitno da se jabuke uspoređuju s jabukama, tj. ako se jedan procesor testira "stock" i ostali se tako testiraju. Ako se jedan testiran "tuned" i ostali se moraju tako testirati. Internet je dovoljno velik da obe skupine žive u isto vrijeme i da svatko može naći ono što ga zanima.
|
HU je kanal za raju. Al onda ne bi trebali testirati nešto što nije za raju i bacat glupe zaključke. Da se razumijemo, to nije procesor za mene. Al to je najbolje od najboljeg s istog wafera ko i9 13900k. I to košta i uvjek je koštalo (osobno ne bi to platio).
Ovo je KS procesor, dakle ne K, a K je nafrljen do kraja (ovo je još nafrljanije). Ekipa koja treba stock ne treba K. I može uživat u 125W, 65 i slično.
AMD je malo manje ciganska firma u tom pogledu pa otključa sve.
HU testovi ne valjaju ništa, stave na AMD najbolju memoriju od koje nema brže, al ne stave na intel najbolju koja može ić na intel.
Da me sad ne napadnu dežurni AMD branitelji. Imam sad službeni laptop od 2500€ s R9 5950x (najjači koji je bio tad, i s time zarađujem lovu), i vjerojatno ću kupit X3d.
Ono što me osobno smeta i kod intela i AMD, a primjetio sam. Intel za i7 13700k P jezgre, stavi znatno lošiji bin nego 13900k. Mene osobno te E jezgre ne zanimaju previše. To se jasno vidi po max taktu.
AMD radi isto R9 ima bolje chiplete nego R7. Meni je dovoljno 8 brzih jezgri. Tjeraju te da ideš na nešto što ti ne treba