View Single Post
Staro 17.01.2023., 16:02   #2299
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Koji minus ne stoji:

-realna opasnost od burn in (imas dosta tuznih prica po netu)
-woled i katastrofa od slova
-ABL
-nepostojeci desktop zamjenjen crnilom
-taskbar
-drkeljanje sa third party softwareom
-za produktivnost je tesko sranje
-proizvodjac ga nikad nije ni namjenio da bude monitor
-staticni hud u multi hour gejmingu
-Drkeljanje po servisnom meniu uz gubitak garancije da
Itd...

Koje je to more pluseva?
Koja je garancija na burn in?

Napominjem da imam A95k plus A83j u spavacoj i nije mi ni na kraj pameti koristit ih kao monitor,a jako sam dobro svjestan prednosti i superiornosti oleda..za gledanje filmova,a ne exel tablica ili hud staticnih igara.

Poslano sa mog XQ-CT54 koristeći Tapatalk
Burn in - opasnost minimalna, uz zdrav razum i sve opcije koje je LG napravio da to spriječi. Toliko mala da bi se usudio reći da baš moraš si dat truda da ga napraviš. Što se tiče priča na netu....opće poznato da ljudi na net uvijek idu sa negativnim iskustvom, dok more pozitivnih nema tu potrebu dijeliti svoju sreću sa svijetom. Nadalje ima tona burn in testova od reputabilnih siteova gdje su radili burn in testove po godinu dana i rezultati su fantastični. Uvijek se nađe iznimka gdje netko ima hdr i oled light na 100 i ostavi bijelu excelicu cijelu noć da gori. Burn in je po mom skromnom mišljenju više teoretska opasnost nego realna. Ako ja nemam Pinkfong zapečen u ekran...pametnom dosta.

Katastrofa je toliko nategnuto da je to smiješno. Slova su više nego dobra. Ako je LCD 5/5 za slova, ovo je 4/5. Daleko od katastrofa.

ABL, to je minus, priznam. Meni osobno nije jel svugdje koristim dark mode i nikad ga u pravilu ne primjetim. Ali to ovisi o korisniku.

Crnilo desktop hahaha, ne samo da nije minus nego evo, ušteda energije kao dodatni plus. Objesit ću sliku na zid ako mi treba ukras.

Taskbar je tu. Win tipka i evo ga. Doslovno 10 minuta prilagodbe.

Nikakav third party software nije nužan. Eventualno olakšava život onaj app ako hoćeš da se tv sam ugasi sa kompom. 3 minute trkeljanja, dalje set-it forget-it. Ali nužan nije, možeš sa tipkom na daljinskom ugasiti isti.

Produktivnost, vrhunska. Doslovno ko da imam 2 monitora odjednom. Kako to može biti loše za produktivnost?

Nije ga namjenio jedino zbog veličine. Sve ostalo već ove godine dolazi kad će izaći more oled monitora...koji će onda biti argument ovdje?

Static HUD - imam tisuće sati igri na C9, ako mi Sekiro nije napravio burn-in nije ništa. Da ne spominjem YouTube i crtiće za djecu...molim te.

Drkeljanje po servisnom meniju? Zašto? Zbog ASBL-a? To je toliko mala opcija, ništa nisi zakinuti ako ju ostaviš i ne "riskiraš" jamstvo. Ja sam osobno to isključio na oba tv-a jer hoću uvijek savršenu sliku, i ne dira me jamstvo. Realnost je da 99% ljudi tu opciju nikad nije ni uočila, već ponukana sa YouTube savjetima se upoznala sa istom. Po meni overkill zaštitna funkcija ali tako je, kako je. Ako će ići na servis uključiti ću opet, čisto sumnjam da se vodi history service menija. I ako vodi i ako ju neko gleda, neka.. Ajde i to mogu priznati ko neki mali minus...

More pluseva je nenadjebiva slika u svakom trenutku, šta god radio, surfao ili igrao ili gledao film kao prvo. Drugo je što služi svrsi kao monitor a može biti i tv. Treće je što dolazi sa dobrim smart tv softwareom i appovima. Četrvto je što naspram većine monitora imaš čak i ok zvučnike unutra. Sve puno veći plusevi od tvojih kvazi-minusa.

Šta će mi garancija na burn-in? Imam zdrav razum i ako 10 godina nisam ni plasmu upekao, boga mi neću ni ovo što ima tisuće featura da to spriječi.

Šta da ti kažem, ti radi svoje i budi zakinut čari oleda dok gejmaš na PC-u.
vlatko27 je offline   Reply With Quote