View Single Post
Staro 17.01.2023., 07:10   #3631
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Pa nije bas samo tako, meni je DSM brzi/repsonzivniji (na istim NASevima) nego stari 6.2 i jos ima dodantih stvari.. ako nije koristio neke 3rd party USB stickove i slicno nema nikakvvog razloga ostait na 6.x. Plus kad uskoro dodje 7.2 (sa dje u beti) i MutiSMB support moci ce se uparit 1,2,3,4 1Gbit LAN porta da se dobije dupl/troduplo veca brzina...

Evo jedan link sa nekim usporedbama DSM 6.x vs 7.x
https://latestintech.com/synology-di...ion-manager-7/
ne koristimo nikakve hack tehnike, uredjaji su koristeni za backup sa licenciranim programima sa iscsi LUN-ovima ili SMB share za media servere.

Evo trenutno imamo jedan overkill - server(2 x 1Gbit bond - uskoro 2 x 10Gbit sa novim SFPevima) koji ima share na RS3618xs (4x1Gbit bond). Taj je na najnovijem DSMu i puno responzivniji, sigurniji i feature full.

RS10613xs+ sa dva ekspanzijska unita mi je sigurno jedan od uredjaja koji bi htio da updateam na novi DSM. pogotovo sto i updatea disk compatibility listu za novije vece diskove.

razlog za neke Synologye zasto nisu updateani je - FW blockira bilo kakav access njima iz vana pa ne moze doci do Syn servera za update. upravo saznao. obozavam lacking primopredajnu dokumentaciju