Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.01.2023., 23:44   #65276
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor mrva_zg Pregled postova
e46 Laguna seca?
Jest.

Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
@destro

Na stranu auti, čestitke na uspješnoj karijeri i financijskim mogućnostima, pobijedio si
Uz to, treba biti i opičen na tu stranu i dugo štediti
Bez familije veće od 2 glave, financije dopuštaju da se svaki mjesec ostave neki novci sa strane.

Citiraj:
Autor pci_e3x Pregled postova
Svaka cast destroyer na kolekciji!
Kao sto je Iv@n rekao, E9 i 2002tii i bomba kolekcija
Legao bi mi jedan 2002 sa S14 motorom, kao što ga ima TheBavairanOutlaw:

https://stanceworks.com/2019/12/the-...ered-bmw-2002/

Moja varijanta bi bila nešto skromnija izvana, ali S14 motor s težinom auta ispod tone, uj

E9 je lepi za vidjeti, ugodan za voziti, ali mi je previše "lelujav" i nije za moj tip vožnje. Možda za nekih 20ak godina kad se malo usporim

Citiraj:
Autor pci_e3x Pregled postova
Nisam pohvatao, je li ih vozis negdje na servis/zamjenu dijelova ili sam sve radis?
Pokušavam sve napraviti sam, no neke stvari ne mogu odraditi. Primjerice, špur, moja rak rana jer mi je, izuzev jedne radnje u ZG, svaka radiona mašila centriranje volana.
Ili prerada diferencijala u M3 - siguran sam da bih mogao odraditi dobar posao, ali sama nabavka dijelova na slobodnom tržištu je praktički nemoguća. Kad bih sve uspio skupiti, na kraju bi me koštalo zanemarivo manje uz puno više potrošenog vremena. Tak da, razum još uvijek vlada.

Predoči si M539_restorations bez sponzora, tak nekak.

S tim da mi je osobno uvijek u interesu odraditi deep-dive za svaki dio s kojim se susrećem prvi put. Ne samo internetska pamet, već adekvatna literatura, informacije, sitnice. Ak se da otvoriti, otvorim. Ak se da popraviti, popravim. Tek ako ni to ne ide, onda kupovina novog.

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Nakon slika, opusa kojieg si ostvario, rekao bih da si odavno spreman za Porschea, te da bi ga odrzavao bolje od ovlastenog. Uz ovoliko truda, vremena posvecenog, bio i odlican izvor informacija iz prve ruke. Jer ako si dobar, a jesi, automatski bi neki proces evoluirao svojim pristupom.
U obzir bi došli modeli koji su danas cijenom, za moje pojmove, daleko prenapuhani.
Morao bih biti lud dati 40k€ za 964/930 na kojem ništa nije revidirano, to ne vrijedi tih para. Takav auto bi, dok ga mehanički ne dovedem u adekvatno stanje, za svoje pojmove, bio dvije godine u garaži na dizalici.

Manje me zabrinjava što bih i kako kad za neke veće poslove motor odmah mora van. Snašao bih se, napravio nosače, kolijevke ili koješta. Više me zabrinjavaju nedostupni dijelovi. U tom polju BMW briljira: online katalog dostupan svakom selji, pretraga po broju šasije, grupirani dijelovi u katalogu.

Citiraj:
Mada nisam velki ljubitelj marke, ali recimo M3 E46, kojeg si poslikao. Olicenje dobrog ukusa, mjere, decentnosti naspram snage modela. Fini Bangle zalet, dok je sve jos bilo pod kontrolom. Nema suvisnih linija, ukrasavanja, misicavosti, te svih danasnjih kiceraja. Kad mozes ravnu crtu povuci s boka, onda znas da si imao sto reci, svidjelo se kome ili ne, ali prenio si ideju karoserije kakvu si zamislio.
S tvoje strane natipkano potvrđuju mnogi car-focused internet izvori još otkako je auto bio star samo 10 godina - tad je već svim fanaticima postalo jasno da taj model ima ono nešto te je nebrojeno puta spominjan u kontekstu "future classic".

Živi bili pa vidjeli.

Nije da sam vezan za BMW kao marku, ali auti koji mi se sviđaju su rijetki. Igrom slučaja je najviše među njima bavarskog proizvođača.

Citiraj:
Imam jedno pitanje na kraju za Tebe i Lewisa, ali da te prije toga pitam, kako to, kad volis marku, da nisi razmisljao o nekoj sedmici?
Jednostavno: lađe nisu za mene. Podvlačim crtu na 1500kg i jedini model koji me uspio (dvaput) odgovoriti od tog pravila je bio M5 E39. Taj auto je iz moga kuta gledanja epitom automobila. Limuzinska karoserija, izvana decentan, izuzetno kvalitetni materijali interijera, veliki atmosferski motor, dovoljno prostora za 4 odrasle osobe, velik gepek. Pitomi, po mnogima pretihi, serijski auspuh samo zaokružuje cijelu sliku ozbiljne undercover mašine.

7ice su "finije" za voziti u usporedbi s, primjerice, maybachom/S-klasom, ali da imam jednu, vozila bi žena dok me masažna stražnja klupa uljuljkava u san.
Koljena bi mi bila slaba na jedan V8 E38 s ručnim mjenjačem, kamo sreće da je swappani S62 motor iz M5 E39 unutra. Bilo popularno nekoć, kad se M5 E39 mogao nabaviti za 10k€.