View Single Post
Staro 13.01.2023., 10:46   #26
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Za početak, neću zvučati arognatno jer sam to i sam prošao, posložiti financije, stvarno savjet nekoga tko je kroz to prošao.

Čisto moj savjet, dobronamjeran svima.

Borio sam se s financijama godinama.

Odlučio sam promijeniti neke stvari, učiti, raditi na sebi, to me dovelo do boljeg posla i napredovanja, i eto, do prije 5 godina jedva na nuli na plaći, sad ako treba, speglam karticu i uzmem 5 komada 4090 grafičkih i nikom ništa.

Samo male promjene sam napravio.

Za početak, bez ishitrenih kupovina. Manje para sam imao, više toga sam kupovao.
Zatvorio sve minuse odobrene, to sam odmah sve zatvorio i rekao da to ne želim više.
Imam budžet koji mi treba za život + troškove života + nema te plaće da ne stavim neki iznos sa strane.

Rekao sam sam sebi (cifre karikiram), kad sjedne plaća, na revolut prebacijem 300EUR.
I te love više nemam, znači ne postoje više. Ne mogu ih trošiti jer ih nemam.

I tako se s godinama skupilo dosta love, uživam više nego prije, putujem, sredio život i dobro je, stvarno je lijepo imati jednu godišnju plaću u rezervi.

Neću biti arogantan ili zvučati tako, stvarno sam to sve prošao. Jednom ušao u dozvoljeni minus i godinama nikako van iz toga. Sad kad se toga sjetim mi je smiješno, no problem je stvarno ozbiljan.

Sretno svima s financijama u ovoj godini.
Nije neki savjet za ulaganje. Ili možda čak i je...
Mommistake je offline   Reply With Quote