View Single Post
Staro 11.01.2023., 21:02   #1919
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Prodavanje spike u ugodnoj atmosferi uvijek bolje prolazi nego kvalitetno odrađen posao.

Primjetio sam da su developeri milenijalci a pogotovo GenZ malo površni. Traže se gotove skripte na Githubu i Stackoverlowu za koje se ne trude puno prepravljati ili prilagođavati sustavu. Klika se mišem umjesto da se piše kod na tipkovnici. Ne znaju čemu služe sistemci. Traže chmod -R 777, selinux disabled, firewalld stop. Sve bi brzo, sve bi odmah.

Čast iznimkama.

Kao stariji dev s ponešto i sistemskog znanja mogu reći da te mlađe generacije developera znaju biti jako bezobrazne, površne, ne vode računa o nikakvim optimizacijama niti procesa niti koda, na performanse nitko ne gleda. Kad sam jednoga upitao zašto mu program zapisuje neke debug zapise i da je za godinu dana nakrcao 2+ milijarde (stvarna cifra) zapisa u tablicu u produkcijsku bazu i da nema nikakav plan za održavanje toga, rekao je da nije njegov posao da čisti za sobom. Kako im nisam nadređeni, a niti njihovi šefovi ne kuže, obično u takvim situacijama potegnem glavnog admina ili DBA pa onda dobiju packe
Čast izuzecima, ali većinom im fali logičkog razmišljanja. Kodiraju dobro, ali kompliciraju i kako veliš prepisuju s neta...
c-shadow je offline   Reply With Quote