Citiraj:
Autor coconut
To je naš mentalitet. Vani takve stvari ne prolaze.
Poznanik je radio za HR ispostavu neke velike strane IT firme. Praktički je bar jednom tjedno letio u DE. Naime, Švabo programer kada naiđe na hardverski problem, digne ruke, odmakne se od stola i kaže "Ja to ne znam jer za to nisam školovan." I ne hebe nikoga ni 5%. Dok se to ne popravi on ne radi, a satnica mu ide. Da tako postupate i vi, pola firmi bi vjerojatno propalo. I zato mislim da tako i treba postupati pa će vas nadređeni (teoretski) početi ozbiljnije shvaćati i adekvatno tome nagraditi.
|
I da i ne. Njemci i ak jesu skolovani i ak ih se ne tice reci ce - to nije moj posao. Cak i ak zapravo to je njihov posao ponekad (hint: probaj za grad radit pa da vidis usidjelica...)

Work/Life balans im je jako bitan a kolko nas s jedne strane postuju ako vide da se zelis njima prilagodit (jezik/kultura) tolko su s druge strane ljubomorni ak je stranac uspjesniji od njih (opet - ne svi ali mnogi). Jebiga tak je kak je

A sto se DevOps-a tice to je tu - katastrofa...hrpa ekipe sad ulazi u te vode radi love , samo bi nekaj skriptali i programirali, skripte na kraju za k****, a osnovna Linux administracija mu je ko nuklearna fizika. Vole pricat i komplicirat jer to u ocima Managementa dobro izgleda = upgrade na placi. Naravno - ne svi. Imas i onih koji ce sve moguce najnovije tehnologije pokusat u produkciju progurat - samo zato kaj je novo i "shiny" bez obzira kaj su tak vec 3 put barem napravili i svaka od tih stavki je potrgana do dan danas. E da i onda ti se politika umijesa i onda puknes kad vidis kolko idiotizma pokusaju progurati. U 4 godine tu gore sam se nagledao svasta, hebiga