Non X verzije još nisu u prodaji. Ako se sutra pojave na Amazon.de ili Nabavi po normalnim cijenama možda i razmislim. S time da bih onda vjerojatno išao na 7600 jer je baš znatno jeftiniji (na papiru) a nije neka razlika.
6000MT/s CL32 je puno skuplji i nisu trenutno isplativi. Čisto za referencu, na Amazon.de u trenutku pisanja 5600/36 košta oko 155 EUR. dok je najjeftiniji 6000/32 nešto iznad 200 EUR. 6000/36 je nešto jeftiniji ali i dalje oko 190 EUR.
Hladnjak je overkill, slažem se. Ali nisam tu htio kompromise. Buka (odnosno manjak iste) mi je važan faktor.
Citiraj:
Autor Exy
3070Ti definitivno ne vrijedi te novce, ili ići na 4070ti koji je dost jači, kako kolega savjetuje ili na neki normalniji 3070 model pa čak možda i 3060ti (10% slabije od 3070) Nikako mi nema smisla taj 3070TI za 750$. Koliko vidim po neweggu, ima RTX 3080 za ispod 700$, možda bolje gledati u tom smjeru.
|
Što ako je dobijem za 650 EUR?
Ove cijene mi je Part Picker povukao iz USA storeova slučajno, nisam se sjetio prebaciti na DE. Ali u suštini su cijene više manje iste samo je valuta druga.
Citiraj:
Autor Exy
Ostalo ok, jedino mi se 1TB čini malo za današnja vremena, možda za neki game storage uzet dodatan jeftiniji 1TB ssd.
|
To će doći kasnije kao upgrade. Nek i klinac skuplja novce za nešto, ne može mu sve tata kupiti (makar će chipinati svojih 400itanjk eura u konfu). Za sada skuplja novce za tipkovnicu i miša. Koji svijetle
Generalno vezano uz 4070 TI - ne mogu nikako uštedjeti na nikakvim komponentama da nadoknadim razliku. U EU kupujem, arbitriram između Amazon.de i HR dućana. Generalno targetiram najjefitniju 3070 koju mogu nači na tržištu. Za sada sam na otprilike 620 EUR za MSI RTX3070 VENTUS 2X 8G OC LHR u ADM-u. Trenutno najjefitnija 4070 Ti je oko 1050 EUR. Nema načina da nadoknadim tih 430 EUR. Čak i da se preselim na Intel 13gen i na DDR4 nisam uvjeren da bi se razlika skupila. A onda je vjerojatno i pitanje adekvatnosti napajanja..