Ženica je samo trebala kazati kako ona tu ne stanuje i zatvoriti vrata, to bi bila najbolja opcija. Ali super je da nije ništa potpisala.
Kako kaže Roy, vjerojatno/moguće će probati poslati obavijest o namjeri predavanja prijedloga za prekšajnu prijavu. To je puno pisanja i priče nizašto. U mom slučaju im je trebala mislim godina dana od kad su me "ulovili" dok su se počeli prijetiti s šarenim papirićima.
Onda je godinu dana kasnije sa suda došlo pismeno kojim smo obaviješteni kako je preko odvjetničkog legla Madirazza HRT pokušao izmuljati prekršajnu prijavu, međutim sud to nije dopustio zato jer nije bilo potpisanog zapisnika o prekršaju. Nisu imali niti zapisnik potpisan od strane gospodina kontrolora, a kamoli bilo što potpisano s naše strane.
Bilo je slučajeva gdje su manje provođenju zakona skloni suci razvlačili ljude po sudu zbog ovakvih budalaština. Kazna je 1000 kn pa se onda cigane za 300 kn, samo da biš nekako počeo plaćati. Međutim, ukoliko ljudi ustraju da nemaju prijemnik, bude sve OK, jer je teret dokaza na HRTu, oni moraju dokazati da ti imaš nešto što oni ne mogu znati da imaš (Dok ne dođe CBDC, onda bude drugačija priča

)
Bitno je shvatiti da su spremni tefteriti za bilo kakav prijamnik prijenosnog signala. Dakle, radio, mobitel, sat radio, radio na mobitelu koji niti nema net, desktop, laptop, tablet ... bilo koji uređaj koji
može primati radijski signal ili biti spojen na internet.
Ne treba u nikakvu raspravu ulaziti s takvima. Oprostite, ali ovo nije pravi trenutak... manta mi se,,, ajme meni, nije mi dobro popraćeno s zatvranjem vrata. Ako se već razgovara s tim "ljudima", onda većina odgovora treba biti "NE", "NEMAM" i "NIŠTA NEMAM". Ako zafali motivacije i ustrajnosti valja se prisjetiti kako imaju 2500 ljudi na plati ondje te kako deseci imaju plate od 50 hiljada bivših kuna.
Još jedan prijedlog kojeg sam čuo od nekih ljudi je da, ako već i počnu plaćati jer su ih tobože ulovili, nakon mjesec dva plaćanje uredno odjaviš prijamnik. I onda ajmo opet ispočetka