View Single Post
Staro 09.01.2023., 20:13   #2111
LeskiRM
Premium
Moj komp

LeskiRM's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Pa nije relativan, to je standardizirano. Na ambalaži se navodi koliko pranja se može dobiti od kupljenog pakiranja uz preporučeno doziranje i srednje-tvrdu vodu i svi proizvođači moraju tako navoditi. Upravo zato je je usporediv i korisniji podatak od toga koliko neki prašak košta po kilogramu.
Slično kao kod omekšivača, neki na litru imaju 30 pranja, neki 90, ovisno o koncentraciji, zato je korisnije znati koliko te košta jedno "nazivno" pranje nekim deterdžentom.
To se slažem kada bi to bila zakonska praksa da je to jedinica mjere i kada bi negdje bilo provljerljivo kako su oni došli do cijene po jednom pranju i jesu li zaista koristili standardizirane mjere? Jer 1 pranje je relativno jer ne dozira se za svako pranje ista doza. Bijeli veš ne se pere jednako kao šari niti se za punu mašinu stavlja jednako praška kao za polovično punu. To što ti navodiš zove se doziranje. Osnovna jedinica mjere je 1l, 1kg itd. I koliko sam upućen mora pisati za sve proizvode osim za one čije je pakiranje 50ml ili 50g tipa one arome, prašak za pecivo itd. Mislim to je offtopic, topic je da Mall ne rasčlanjuje cijenu gdje bi se vidjela jedinična cijena.

Zadnje izmijenjeno od: LeskiRM. 09.01.2023. u 20:18.
LeskiRM je offline   Reply With Quote