Tema: PSX časopis
View Single Post
Staro 09.01.2023., 19:42   #114
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Završio sam konačno i PSX broj 30. iz prosinca 2001. znači skoro prigodno!
Još stignete ga prolistat i zabrijat si da je adventsko doba te davne godine.

Flagship recenzija je dakako legendarni GTA3, igra koja je najavila novu generaciju gaming iskustva i dakako započela cijeli kasniji serijal te razdoblje sličnih open-world gta klonova.
Već sam pričao prije o Driveru iz 1999. koji je bio ispred svog vremena i u pozitivnom smislu, a i u negativnom; da zbog ograničenja platforme nije ubačena pucnjava i ubijanje/gaženje, tako da nije mogao se vinut do gta3 visina uspjeha, što je kasnije i pokopalo franšizu.

Mislio sam da je GTA jedina igra s ocjenom 10 - no toliku je dobio THPS 3 u recenziji u ovom broju, sjećam se koliko sam vremena proveo uz tu odličnu igru (možda i više od GTA3), a i još boljeg soundtracka, no ipak ne bi išao na desetku. Četvorku sam koju godinu poslije imao i igrao, nekako me nije impresionirala, svega par sati sam u to uložio.

Tu je i Age of Empires 2, jedan od rijetkih predstavnika RTSa za PS2, koji paradoksalno hardverskom razvoju, je imao čak i manje strategija nego PS1! Naravno, kontroler i rezolucija TVa su bili nepremostiva prepreka širem uvođenju pa su rijetko i pokušavali, čak AOE2 je izdan samo za PAL područje.

Dosta je prostora posvećeno raznim sportskim igrama, no to nikad nisam gotivio jer nisam bio sportski tip, bilo navijački, bilo aktivno,bilo gejmerski. Svojevrsni kuriozitet, FIFA 2002 je dobila ekstremno razočaravajućih 5/10.

Postoji i recenzija TOP GUN letačke igre - ovo mi je zanimljivo iz perspektive (meni ne oduševljavajućeg) filma prikazivnog prošle godine, čak bi je i zaigrao sad. Kad sam časopis čitao prije 20 godina, ne sjećam se uopće ni te recenzije, a kamoli da bi igru tad nabavio.

U Helplineu je prohod legendarnog ICOa, te savjeti za Devil May Cry (koji sam preskočio).

Download:
https://www.sendspace.com/file/ctyskj
Hvala!
  Reply With Quote