View Single Post
Staro 08.01.2023., 16:32   #4502
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Tebi je očito bitan samo glow i bleed i već tu si elminirao IPS. Kod tebe nije upitno što želiš.

@Ansha: Ja samo moram dodat da se glow/bleed baš i ne može riješiti smanjivanjem brightnessa, možda mrvu mrvu, ali ništa vrijedno spomena.
Gledao sam u jedan IPS i donji lijevi kut je toliko vrištao na crnoj da je izgledalo kao bliješteće siva i smetalo me kod surfanja na npr ovom forumu koji ima bijelu pozadinu, a dole mi je samo tamni/crni taskbar. Onda ti je vj jasno koliko je to jako bleed/glow, stavljam oboje jer neznam prepoznat razliku, premda mi se po svemu čini da bi ovo što opisujem bio glow. Ovo je izgledalo identično od 0-100% brightnessa.

Ugl. ovo sa monitorima je postalo dosta zeznuto jer su osjetno skuplji čim kreneš iznad 1080p, a onda postoje razni kompromisi na koje su neki spremni, a neki nisu s obzirom na cijenu.

Meni bi skoro po svemu još najbolje legao jedan Samsung G7 + VA, ali je dosta skup i ne sviđa mi se nikako zakrivljen ekran, a pogotovp one crte (interlacing) što ima. Preskup je za takav kompromis.