Google je već više-manje pokupio sve što je trebao o nama, i naše podatke i navike i hrpu osobnih informacija.
I sad se pokušati distancirati od njih i nema baš nekog velikog učinka.
Dati svoje podatke sad ponovno nekoj novoj firmi mi se čini kontraproduktivno i zapravo rasipanje podataka na više mjesta.
Bolje kad su već kod googla da tamo i budu, ne vjerujem da će oni to baš šerati sa svima, vjerovatno dijele s određenim krugom velikih kompanija, ali mislim da će više koristiti za svoje potrebe, usluge i analize.
A i nekako mi se čini da je bolje da su moji podaci zajedno s podacima od 5-6 miljardi drugih ljudi, manja je šansa da će netko baš mene proučavati.
Dok je kod neke manje privatne firme to jako upitno, nemaš pojma tko ima uvid u te podatke, a ni što s njima radi, a pošto je osjetno manje korisnika - lakše ih je obrađivati.
Uopće ne vjerujem u njihovo garantiranje sigurnosti, to su po meni floskule jer ne znaš tko stoji iza te firme i kako se sve financiraju.
Neke baš jako osjetljive podatke držati lokalno, offline na HDD-u, a ostalo na google pa šta bude bude