Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 06.01.2023., 18:30   #4043
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor mann Pregled postova
Apsolutno se slažem. 2-2.5 je meni više rang 25m2.

Sent using Tapatalk
S ovakvom izolacijom?
Iskreno, ako idemo na išta kvalitetnije klime, mene više na R32 plinu brine minimum na grijanju. Nije isti osjećaj kad imaš 22c i nešto stalno grije i kad klima na 22c mora ići u on/off.
I drugo, meni je cijeli neizolirani stan, samo PVC stolarija, na plinu trošio 3.5kW/h u Ri kad je bilo najhladnije prošle zime. Dakle 2.5kW klima (opet ove moje 2.5 Fujitsu su do 5.4 u grijanju), po meni barem, za izolirani prostor od 36m2, ako je otvoreno, i dobar raspored je i više nego dovoljno.
Jedino što je caka, 36m2 prostor ima lako moguće nepovoljan omjer kubikaže i vanjskih zidove naspram prostora od 70m2.
Tradicionalno, kod nas se grijanja predimenzioniraju, što je greška za sebe, a obzirom da čovjek ima i peć na drva ne vidim prepreku da se ide na slabiju klimu.
Tim više što je misli samo u prijelazu koristit, mada opet ponavljam, biće dovoljna i za cijelu sezonu 2.5.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote