View Single Post
Staro 06.01.2023., 13:54   #1679
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Pozdrav bankari!

Trebao bi otvoriti jedan račun koji bi služio za:

Unos novca:
Povremene vlastite uplate
Uplate za poslove u fušu (1-2 puta mjesečno 300+400€)

Trošenje:
Kupovina na internetu
Trošenje kad sam u inozemstvu (EU) (plaćanje u dućanima, restoranima, hotelima, kupovina avio karata...)

Imam tekući račun u OTP banci koji mi služi za primanje plaće i plaćanje svakodnevnih troškova u Hrvatskoj a tamo sam do sad imao i devizni račun koji mi je služio za sve ovo gore navedeno no sad su mi to sve spojili u jedan. To mi ne paše jer želim odvojene račune kako bi imao bolju kontrolu i zbog rizika koje nosi kupovina na internetu i ne želim mogućnost odlaska u minus na njemu. Također, taj račun bi vezao uz Google Pay i s njega plaćao pretplate za Spotify, Google, Netflix...

Na trenutnom OTP tekućem kartica je VISA Electron. Bi li pametno bilo da mi na drugom računu bude Mastercard ili je to svejedno?

Koju banku odabrati, kakav račun otvoriti?

NADOPUNA:
Zbog dostupnosti poslovnica i rasprostranjenosti bankomata u Makarskoj čini mi se da su osim OTP-a jedino PBZ i Zagrebačka opcije koje imaju smisla. Iako bi 99% svega trebalo ići internet bankarstvom opet ne želim da mi se dogodi da ne mam bankomat ili poslovnicu ako mi slučajno zatreba.

HPB ne želim iz principa.

Zadnje izmijenjeno od: skitnica. 06.01.2023. u 14:00.
skitnica je offline   Reply With Quote