View Single Post
Staro 06.01.2023., 13:07   #283
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
Jučer sam se prešaltao sa deconza na Zigbee2MQTT.
Ne znam što mi je toliko trebalo, ovo je puno bolje, moćnije i transparentnije.
UI je fantastičan, sve je prilično automatizirano i node red plugin je odličan.

Koordinator mi je ConbeeII, navodno je li-la sa z2m ali meni radi dobro (zasad). Nisam morao raditi downgrade firmwarea kao što je ovdje opisano.

Na promjenu me natjerao jedan Aqara wall switch, konkretno Aqara D1 no-neutral. Taj koristi samo fazu i radi jako dobro.
Naime, prije njega sam imao Aqara C1 no-neutral, radio je super sa Deconz/Phoscon, na pritisak je kontrolirao relej ali je i slao status (on/off). Strgala se tanka plastika koja aktivira microswitch pa sam naručio novi D1, e on ne javlja on/off status nego samo button press. To je sranje jer onda to svjetlo mogu paliti/gasiti isključivo pritiskom na šalter, ne mogu nikakvu automatizaciju napraviti niti kontrolirati iz HA, homekita itd.

Našao sam super video i shvatio da zigbee2mqtt podržava najviše funkcija i daje najviše entitya u homeassistant. Razlike znaju biti baš ogromne.
I ja imam slican setup, kod mene je Raspbee na pi3, odlicno od pocetka radi sa zigbee2mqtt. Kad sam prvi puta setupao, isprobao deconz, isto iskustvo, vrlo malo toga supportano. Sve sto imam radi na zigbee2mqtt (ikea, aqara, lidl stvari).
rendula je offline   Reply With Quote