View Single Post
Staro 05.01.2023., 21:29   #1
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Google, nepoznati uređaj u listi aktivnih

Znači danas popodne mi iskoči notifikacija na mob, ne sjećam se točno šta je pisalo jer sam je odmah kliknuo na nju i odvelo me u settingse mog Google accounta nakon čega je nestala, ali bilo je u stilu "your phone has been added to auto-verify nešto..."
Klikom na tu notifikaciju me odvelo u neke postavke koje više ne mogu naći, bila je lista mojih uređaja kraj koji je stajao onaj "on/off" switch tako da možeš uključit/isključiti to auto-verify.

Na listi je bio moj mob, kraj kojeg je switch bio na OFF, i neki nepoznati Google Pixel 4 XL kraj kojeg je switch bio na ON.

Odmah sam mu isključio to auto-verify i otišao u sigurnosne postavke accounta. Tamo našao da se taj Pixel sign-inao u moj acc 25.12.2022 (wtf, nisam dobio nikakvu notifikaciju, još imam 2fa na accountu).

Odmah sam kliknuo na njega, i "I don't recognize this device", nakon čega sam promijenio šifru.

Inače šifru Googla sam promijenio točno dan prije toga, 24.12., jer sam htio biti siguran s obzirom da sam prije toga koristio Lastpass, a oni su imali onaj hack.

Tako da mi nema nikakve logike da se taj Pixel mogao spojiti na moj acc, i to još preko 2fa i bez ikakve notifikacije, ali eto ipak je među aktivnim uređajima.

Da li je netko doživio nešto slično? Da li je moguće da je Google krivo prepoznao moj mobitel i zapisao ga kao Pixel 4? (Nemam Pixel).

I šta je uopće taj auto-verify kojeg više ne mogu naći u postavkama?
Neo-ST je offline   Reply With Quote