E steta taman sam se rjesio A52s pa cu ovako na prazno
Uglavnom
- Korak uštekat miš (i tipkovnicu)
- Držat volume + i - skupa 3 sekunde
- - ako talkback nikad nije bio ukljucen triba ponovo držat 3 sekunde da se potvrdi
- - ako je bio uključen kaže teta "TalkBack on"
- - Ako je mobitel zakljucan možda ga triba triba ga otkljucat prije aktiviranja talkbacka, swipe gore sa mišem i sa tipkovnicom upisi pin ili password, ako imas pattern, ko te j**** gađaj na slipo kad nisi pin tio stavit.
- Sa mišem svipeaš od vrha da otvoriš notification bar
- Svajpaš opet da se otvore sva polja, i onda sa tipkovnicom ideš ljevo desno gore dole, il sa mišem prelaziš preko ikon dok ne dodjes do screen cast, smart view ili kako se zove opcija za castanje ekrana na tom uređaju
- upališ taj screen share i čekaš da nadje tv i sa gori dolje ljevo desno ili mišem odabereš tv, pritisnes accept za sve što pita, možda dodjeliš premissione neke i imaš sliku na smart tvu.
Ja na ovom samsungu nisam našao tu opciju, pa sam preko google accounta instalirao na device Anydesk i Anydesk Samsung plugin.
Na mobu sam sa ctrl+alt+h otisao na home, otišao do kraja ekrana dok nisam čuo tetu kako kaže Anydesk, ušao u aplikaiciju i pratio upute za dodavanje prava anydesku. Pomaže da na nekom drugom uređaju pratite upute da vidite uživo što treba. A valja i probat talkback na vlastitom mobitelu sa misom i tipkovnicom da vidite što se tu zapravo dešava.
Na svom mobu sam uključio anydesk i preswitchao se na dvogled(da on sam nadje nove uređaje) i spojio se na samsunga, i voila vidiš ekran bez ekrana i bez smart tv-a i bez kompa.
Puno strpljenja i živaca treba za Talkback, ali sjetite se da je on napravljen za osobe koje nemaju baš drugih opcija i da tako koriste uređaje svaki dan pa vi možete prigrmit koji sat.
Troubleshooting:
Talkback prica na krivom jeziku:
Ctrl+alt+L - gore dolje promjeni jezik, skuzit ces kad bude engleski
Taklback ne priča uošle
Alt+Space, pa opet space, il gori doli po meniju ili isto promjeniti jezik.
Talkback se ne pali:
Iskljucio si talkback shortcut, kupi ekran na aliexu i zamjeni ga, ukljuci talkback shortcut i ne gasi ga više