Citiraj:
Autor ansha
Ne bi bilo nista drukcije, pa sam kazes da nvidija nema konkurenciju, a jedino sta bi pomoglo je konkurencija, AMD apsolutno nicime ne pridonosi, nvidia je dosla do limita cijena a taj limit nema veze s AMD-om vec cinjenicom da su rastegli kupce do maksimuma, sve preko i profit ce im padat. AMD-u to pase i skupljaju svoje mrvice...
A da ne pricamo o cpu sitaciji, tamo su uspjeli postici da Intel dobro izgleda sa bleferskim pokusajem da debelo precjene nove 7xxx procesore pa su ostali posrani i bili primorani debelo spustiti cijenu nedugo nakon launcha...
AMD vise nema nikakve veze sa underdog-om koji se bori protiv velikih igraca na radost nas kupaca...
|
Ne, nisam to rekao. Rekao sam da AMD ne želi konkurirati sa 7900 XT(X).
Postoji cijeli niz grafa osim te dvije, masa ljudi je kupila 6900 zbog toga što je nvidia za te pare imala jako loš value. Nije gaming samo high end, gdje nvidia nema konkurenciju (no to je tako već duže vrijeme). 6600 je grafa kojoj nvidia u tom cjenovnom razredu ne može konkurirati. No i sve te priče na stranu, RDNA je i u PS5 i u XBOXU, to je valjda zadnja stvar koja čini AMD koliko toliko relevantnim, da tog nema developeri vjerojatno uopće ne bi optimizirali igre za AMD

. Što bi bilo da AMD-a nema uopće pa da nvidia i taj dio tržišta preuzme? Bez konkurencije nema inovacije, RT pa onda DLSS su smišljeni sa ciljem da se pobijedi konkurencija, ne zato što nvidia želi da imaš više frejmova, da nije bilo AMD-a vjerojatno bi napredak bio kao na CPU području u dobro staro doba recikliranja quad coreova. CPU situacija je dijametralno suprotna onoj na području grafa i ne znam kako to uopće spominješ u tom kontekstu, zen3 je jedno duže vrijeme bio high end i Intel do Alder Lake-a nije imao odgovor, dan danas se zen3 prodaje odlično i ako se želi na AMD što se proca tiče ne treba raditi nikakve kompromise (za razliku od GPU marketa). Tako da ne, apsolutno se ne slažem sa time da je svejedno da li AMD postoji ili ne, to je potpuno krivo i nadam se da ti se te želje (?) neće obistiniti.