View Single Post
Staro 23.02.2006., 17:38   #2611
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Autor Facelessone
imas više načina za doć na zid i jos tonu tih stvar. meni je osobno najdraža kuća na caranteni i crkva na st. mere eglise il tak nekak neznam tocno kak se mapa zove.
najbolje ti je ic na create new server i onda se ljepo naucit skakat
Ne budi lijen, išao i ja pokušati skakati po krovovima. I po nekima se doista može skakati. Popeo sam se ja i na crkvu. Da mi se dalo skakutati i dalje, mogao sam i na još nekoliko mjesta u Staljingradu skočiti i napraviti screenshot. Prvo nije nikako išlo i onda sam malo "poštelao" postavke za skakanje. Kada mi je onda krenuloooooo…

Već mi se neko vrijeme događa da me ljudi skidaju sa najnevjerojatnijih mjesta na mapi ili se samo pojavljuju dok im ne potprašim guzicu. Kako bilo, pitanje je kako se tamo pojavljuju. I odgovor mi je u potpunosti dao Facelessone. Zapravo je to moguće jedino onda kada se prtlja po postavkama za gravitaciju, ali niti to nije dovoljno. Meni igra jednostavno ne dopušta na neke dijelove mape. Ne mogu "ući" u exploit da dubim na glavi jer mi igra ne da da idem dalje. Tako se ne mogu pojaviti do traktora kod crkve nikako, ne mogu se niti na krov te kuće popesti, kao niti na krajnju kuću u Brecurtu. I sve to sa antigravity podešavanjima. Ne može se sve nazvati cheatom, pa tako ne vjerujem niti da je tu taj slučaj. Nezgodacija je u tome što imam lošu verziju igre (originalnu) i igra to jednostavno ne dopušta. Igra me jednostavno zablokira, kao da sam naletio na zid. Kako "zaobići" taj problem me jednostavno ne zanima. Dovoljno mi je znati da je to nemoguće sa "nekim" verzijama igre.

I nisu ti skokovi prva stvar koja me nervira. Primijećeno je kako pojedinci imaju razne druge sposobnosti koje se ne mogu pripisati normalnoj igri. Ovaj moj žgabavac kojeg vodim je krajnje nesposoban. Niti može preskočiti drugog igrača, niti tako brzo trčati, a niti može popiti metak u glavu a da se niti ne zabrine. A neki vidno mogu. Isto tako ne može se sve to pripisati niti cheaterima. Pa nisu baš svi takvi. Neko valjda igra i pošteno. Baš zato ćemo to diplomatski pripisati toj mojoj lošijoj verziji igre. Neka sam sebi budem krivac.

Uskoro kreće sa radom i taj PCE server za napucavanje. Prijavio sam se za admina i dobar dio ljudi se složio da to i budem. Za novčeke se ne treba brinuti. To što nisam na popisu ću ionako nadoknaditi. Tih 10 kn me neće u bankrot dovesti (još jednom). Kako ću biti admin, tako ću i povremeno paziti na ćudoređe na serveru. Jedan dio pravila je i taj da igrači ne iskorištavaju exploitove u igri, ali i da ne skakuću tamo gdje im nije mjesto. To važi za sve ove slike, kao i za još neke pozicije na mapi. Bez obzira da li igrač koristi cheat ili se to može nazvati skill, iskoristi ću poznati exploit kod servera koji se naziva /rcon kick "ime igrača". Kada se pristojno ohladi i opet počne s istim stvarima postoji opcija /rcon ban "ime igrača".

A zašto tako oštro? Jednostavan je odgovor. Igra bi trebala biti pravedna prema svima, a nekako nije. To jedan dio ljudi može ljutiti. Da bi to izbjegli, treba se donijeti jednoglasna odluka o tome da je takvu napravimo. Punkbuster još nije izašao iako se očekuje svaki dan. Takva je situacija sada i na nama je da ga učinimo nepotrebnim već sada. S tim se, vjerujem, velika većina slaže u potpunosti. I to je to. To što vaša igra može više od moje je prilično loše. Da bi se izbjegle nezgodne situacije možete se javiti meni ili Mitzeku da vam objasnimo kako to postići. Tek da se ne zabrinjavate da li smijete skočiti na taj-i-taj krov ili kako se ubiti nakon metka u glavu iz snipera. Da još pojasnim. Popeti se na određenu poziciju nije lako. I potpuno je neiskoristivo u igri jer će te neko skenjati prije nego što postigneš cilj. Ako se to ne dogodi, velika je mogućnost da koristiš antigravity i slične nepodopštine.

Cheatanje se zapravo može prilično lako otkriti. Potreban je samo pristup serveru. Kako ću ga imati ne vidim nekakav problem. Nije Punkbuster ništa nadnaravno. Samo radi isto ono što i ja mogu kao admin, ali automatski. To vam poprilici isto dođe jer nisam lijen i budem pratio što se događa na serveru. Eventualne junake neka ne zabrinjava što nisam logiran u igri. Znam zaobići i taj problem.

I na kraju. Svakome kome nisu jasne stvari koje sam napisao, bolje je da ne igra na tom serveru. Svakog koji prekrši pravila slijedi kazna. Ako me propisno razljuti (kao što me Facelessone razljutio na NOB-u ili Dozi), potruditi ću se da na hrvatskim serverima više ne igra. A ako još više pretjera, MP igru će moći igrati samo ako pokrene Start new server na svom kompu. Nije to malo posla, ali ću si dati truda. Čitava se stvar može spriječiti odlaskom u Algoritam i kupovinom normalne igre. To je jedno od najelegantnijih rješenja. I, naravno, ne korištenjem cheatova.

Živjeli!
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote