Pozdrav svima!
Bio sam na A1 (koax 150/15) i nakon što je Telemach postavio svoju optiku u zgradi po A1 kanalicama (Zagreb), dobio sam ponudu od njih za prelazak. Odlučio sam se za EON Trio Full (znači EON + optika 1Gbps/500mbps) i nakon par dana su me zvali za termin instalacije.
Napomena: 9 obračunskih razdoblja je 1kn (nije 9 mjeseci nego 9 obračunskih razdoblja

). Ugovor je 24 mjeseca, s time da prvih 30 dana usluge nije pod ugovornom obvezom - u slučaju da mi se nešto ne svidi ili da ne radi, mogu raskinuti bez problema u tih prvih 30 dana.
Tehničar je došao 30.12.2022 u dogovoreno vrijeme.
Kabel koji provlače je kao i svima onaj optički tanki (prozirna nit) i nakon što je tehničar otišao, postavio sam taj optički kabel u kanalicu kako bi ga zaštitio, i naravno pripazio na mjesta gdje se svija. Od mjesta gdje nit ulazi u stan do routera imam možda 1,5m. Tehničar nije mogao provući konektor kroz rupu od A1 koaxa (fi 8mm) pa je proširio sa svrdlom od 10mm. Nakon toga sam rupu "zatvorio" akrilom i postavio kanalicu.
Što se tiče ostatka;
- EON imam na TV-u u smart app-u pa box nisam niti raspakirao
- Telemach router nije WiFI6, nema bridge mode-a, postavke LAN-a su onemogućene. Ja sam iza stavio svoj router (jxxga dvostruki NAT) i njega sam stavio u DMZ. Stvar radi bez problema (VPN sa firmom, Netflix, Spotify, EON, VoIP po SIP protokolu, web surfanje, NAS itd). WiFi sam na njihovom routeru ugasio jer imam svoj AP.
Sve u svemu, nikakvih problema zasad. Jedino što ne mjerim točno 1gbps u downloadu. Spojio sam se kablom na njihov router direktno, iskreno ne znam da li je do mog laptopa i kabla, speedtesta ili do njih. Upload je 500 kako je i navedeno, ali download je šaren - od 600mbps do 900mbps. Ping je manji nego kod A1 i iznosi 4-5ms.
Bottom line: zasad radi kako i treba.