Citam malo temi i nevjerojanto mi je kako svi imaju neka razlicita iskustva. Imam A1 coax na dvije lokacije i na obje sam imao Fritza koji je non-stop nesto zezao, pucala mreza, imao los wifi (losa pokrivenost stanova i max brzina wifija do 920 mbps).
Dobio u oba stana Tehnicolor i mogu samo reci da sam prezadovoljan. Fino Tehinocolor ima vise wifi antena od Fritza, nema vise onog ogromnog bufferbolata (vjv taj intel puma bug kojeg je kolega spominjao) zbog kojeg je gaming bio nemoguc Okej, mene ne zanimaju sad neke prenapredne opcije, bridge modeovi, dhcp i ostalo, ali na oba sam trazio skidanje CGNAT-a i to je to. Wi-fi mjerenja su u prilogu (naravno da sam odabrao najbolja, ali ta uopce nisu toliko rijetka), uvijek imam 950+/95+ preko wifija, cak je preko zice sporije od wifija. Mrezna kartica je Intel AX201, sirina 5 GHz mreznog kanala postavljena na 160 MHz i sve radi predobro.
Takoder, koristim qBittorrent i brzina preuzimanja je maksimalna bez ikakvog prckanja po portovima.
Ugl., napokon sam prezadovoljan A1 internetom i imam najbolji ISP router koji sam imao u zadnjih 15 god., najbolja pokrivenost stana signalom i brzinom, a routera je bome bilo...
I da, znam da ovo izgleda kao neki laboratorijski uvjeti, ali zgrada je puna susjednih Wifijeva, mjerim 3m od routera koji jos stoji iza TV-a, ali jednostavno su u oba stana ovako dobra mjerenja.