01.01.2023., 02:54
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor Pomo
Za ostalo neznam, zvuči ko da je vrijeme za majstora pozvat.
Tipa ovo za lupkanje krilca, meni je na jednoj morao malo pomaknut unutarnji ventilator na osovinici, ima lufta kad se onaj šaraf otpusti za namjestit.
To da single split troše više struje meni osobno nije logično.
Razlog? Pa neće vanjska nikad na minimumu radit za 5 unutarnjih, dok 5 vanjskih može raditi na minumu. A klima na minimumu radi najefikasnije.
Meni osobno na Fujutsu tri komada koje imam smeta grgljanje R32 plina.
Ostalo, evo 74m2 stana, prošli mjesec grijanje će me izaći nekih 250-300kn.
Lokacija Rijeka, Marčeljeva. Tako da mi 700 u Osijeku ne zvuči puno, ali zvuči puno uz drva.
|
Primijetio sam da lupka kada kamin jače radi i kada digne krilca gore i tjera zrak po prostoriji. Onda starta na max, nakon sekundu spusti okretaje i lagano lupka. Kada kamin ne radi i ta jedinica krene aktivno grijati, onda nema lupkanja. Na oko mi se čini da ventilator nije skroz u balansu, kao da skakuće oko milimetar. Prijavit ću serviseru, nema druge.
Vezano za potrošnju, kako neće raditi na min? Evo sad kako je ovih dana malo zatoplilo, često vidim ispod 0,5 kW, a svih 5 su u pogonu i održavaju temp. Grijem kuću 110 m2, ima četiri sobe, između kupaonicu i WC, sve povezano ogromnim hodnikom, gore imam samo brodski pod i 5 cm stiropora, stolarija ne dihta najbolje zbog kamina i garaža je loše izolirana. Poslao očitanje HEPI-u, ispada 936 kn total, izgleda da ipak nije tako strašno, a grijem na prosječno 25°C.
I kako vi držite ventilatore, na automatici ili ručno? Čini mi se da na ručno postavljenoj brzini ima puno manje oscilacija, ali čekam hladnije vrijeme da to potvrdim. Na AP20 je prva brzina glasna negdje kao i druga brzina na AP35, ostavit ću zasad tako.
|
|
|