Nisam se sretao s FDS-om, al sam na par mjesta ugradio GTV dok su još bile dosta jeftinije. Čak je i klizanje i zatvaranje bilo ok, al je otpor pri otvaranju veći od Bluma. Sad su i one poskupile pa za neku malu razliku neću ni razmišljat, Blum i bok.
Citiraj:
Autor lowrider
Pa ne treba znati integralni račun za dimenzije jedne ploče/stranice
Samo se sjetitit oduzimati dimenzije za debljinu iverala.
Neravan pod/zid ionak ravnaš u hodu kod montaže.
Slagao sam jednu skupu kuhinju (8m, kutna), mjere uzimane od strane jedne naše vrhunske firme.
Mjere naravno nisu štimale, šok je bio da je falilo pola metra elemenata, dok radna ploča je štimala.
Tak da toliko o stručnjacima.
Naravno, kad radiš sam nešto prvi put, fulat ćeš nešto, ali to je najbolji način za nešto naučiti.
Ako računaju "vulgaris" kuhinju 40 000kn (Btw, montažu znaju posebno obračunati 10% vrijednosti), a sav materijal dođe 20 000kn, imaš lufta za greške 
|
Ne treba znat integrale, al ljudi jednostavno odustanu. Malo previše pojednostavljuješ. Al što je je, ak si daš truda, ide te matematika, imaš nekog za savjetovat se, da, zašto ne. Ja sam prvi namještaj izradio sebi a gledao sam tipa što mi je radio kuhinju, točnije pomagao sam mu. Nakon toga sam vidio da je to matematika i vičnost rada s alatima.
Što se "stručnjaka" tiče, ima ih u svim profesijama.
Ja sam radio ormare u jednom stanu di je došla kuhinja iz Lesnine. I zeznuli su u izračunu za 18 mm. Ukrasna bočna okomica nije mogla stat. I veli tip ok, ajd, neću iz zajebavat. No ispao problem što se perilica trebala ušarafit u tu bočnu koje nema pa se nakon nekog vremena i pomaknula. No frajeru je pukao film kad su se stolice počele gulit a u Lesnini mu rekli da su kad ih je kupio bile na akciji, pa da sad plati 5000 kn i dobije nove. Onda mu je puko film i odlučio tjerat garanciju i želi tu bočnu okomicu. Stvar je u tome da su krivo izračunali i da ona fizički ne stane. Kaj bu na kraju, ne znam, u toku je proces.