View Single Post
Staro 27.12.2022., 16:51   #3204
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Da vas upozorim na Parkside i Microtec jamstvo.

Prije koji dan mi je otišla zatezna glava na Parkside Performance 12v bušilici. Stvarno nije puno korištena pri renovaciji vikendice.
Rastavio sam glavu da vidim u čemu je problem i jednostavno je konstrukcija loša. Naime, čeljusti koje stežu svrdlo su dobre, ojačani čelik kao i prsten koji ih steže, međutim metalna kapa koju vrtite da stegnete ili opustite svrdlo je na taj prsten povezana sa plastičnom "školjkom" koja se nalazi ispod metalne kape i ima u sebi utore koje su povezani na metalni prsten koji onda pomoću navoja primiče ili odmiče čeljusti koje drže svrdlo.

E, sad problem nastaje što je ta metalna kapa na tu plastičnu školjku spojena sa 3 tanka limena zubca na samom vrhu kape (tamo gdje gurate svrdlo) i ako imate nešto zahtjevnije (ja sam primjerice bušio knauf profile krunom fi80) iako bušilica ima više nego dovoljno snage za to, spoj kape i tog uloška je slaba točka i jednostavno se dogodilo da provrti tako da više ne možete dobro zategnuti ili otpustiti već zategnuto svrdlo jer inače preskače.

Nakon telefonskog razgovora sa servisom dobio sam odjeb jer da je to kao potrošni dio (kao i prekidači, sklopke i sl). Što onda ispada da na pola uređaja ne vrijedi jamstvo?

Zbog ovog ću nazvati Lidl jer je to lažno oglašavanje jer na kutiji lijepo piše 5g garancije bez ikakvih uvjeta ili asteriska (iako nešto slično piše u uputama, ali onda si već kupio uređaj).

Slična stvar mi se dogodila ovo proljeće kad sam reklamirao njihov udarni čekić od 1300W (treći da je riknuo) i tražili su me 250kn za servis gdje je došlo do pucanja glave nakon svega par puta laganog korištenja, ali na kraju mi je Lidl vratio novce.

Razumjem da garancija na neke "potrošne" djelove ne može biti ista kao i na primjerice inverter motor koji neće tako lako otići, ali kakvo smeće to mora biti da pukne metalna glava na varu (udarnog čekića) ili sad ovo loše dizajnirani spoj između zatezne glave.

Čemu onda sve te garancije ako najproblematičniji djelovi alata nisu pokriveni?