View Single Post
Staro 27.12.2022., 13:48   #94
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Velika vecina 'starosjedilaca' je otisla iz A1 tijekom zadnjih godina.
Jednostavno sve ide 'na dolje', kontinuirano, godinama.

To sto neki smatraju da je benefit dobiti placu na vrijeme - samo govori koliko se daju isti i tlaciti.
Prijatelica tamo je godinama i godinama trpila cisto izivljavanje sefice nad njom, radila je 10+ sati dnevno, a ona na nju doslovno vikala kakva je glupaca, itd... tako da je vrlo cesto bila u suzama.

U IT dijelu nije daleko od toga tamo. Ako znas raditi, za nagradu ces dobiti samo vise i vise posla. Kako bi jedan bivsi kolega od tamo rekao, to je 'kloniranje'. *ebu te dok ne klones.

U pocetcima, dok su bili stranci - a pogotovo Western Wireless zaduzen za tehnicki dio, stvari su bile daleko drugacije. Gradilo se, bio je entuzijazam, a strani sefovi su cijenili rad. Onda su 'nasi' dosli na te pozicije, i sve je krenulo prema dole.
Sjecam se isto prije puno godina kad smo u nasem odjelu stalno govorili kako nam fali ljudi, jer jednostavno je bilo previse posla. Komentar sefa? - ja kad se prosecem u 6-7 navecer po uredu - nikog nema. Dakle, ako nisu postrojene sve glavice i iza 6 - ima dovoljno ljudi.
S druge strane, isti si sefovi, su se nakrali da je to sramota. Kod jednog manje 'sofisticiranog' sefa se uvijek znalo kad se kupuje nesto vise opreme - na stolu prospekti audio/video opreme. Isti koji je tad zivio u podstanarskom stanu, ali kad su se pojavile plazma televizije se hvalio kako ima doma plazmu od ~10.000 tadasnjih DM.

U danasnje vrijeme, skoro svi koji znaju nesto su otisli. Naravno da ima iznimaka.
Ako si mlad i nadobudan, dobro je otici tamo. Puno se da nauciti, pogotovo za prodati kasnije drugdje, i s te strane to je stvarno dobro.

No, s godinama treba skuziti da treba postoji work/life balans - kojeg tamo bas i nema.
Sad radim kod integratora, i mogu raci da mi je stvarni puno bolje, u svakom pogledu, nego tamo.