View Single Post
Staro 23.12.2022., 21:56   #11220
Dacher
Banned

Datum registracije: Dec 2022
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Je je , pravi test si izmjerio. Samo jednog operatora od HT (pretplata i postpaid) i odmah površno sudiš kao u turskim sapunicama.
Bonovi mogu imati 5G pristup ali limitiranu brzinu. Očito si u krivo vrijeme i mjesto izmjerio kad HT mreža nije baš bajna. Nije sve u crticama signala na zaslonu. Vrlo moguće da tvoj Realme spojen na drugoj baznoj stanici gdje ima manje opterečenja. Ja baš svaki dan pljujem na poslovnom broju kad stalno šteka i to od HT pretplate. Još i privatni Bonbon na istoj lokaciji šteka.

Jedini mali problem koju nisi provjerio. Model modema.
Kako tvoj kinez Realme koristi X53 srezani iz porodice X55 ili prepakirani X50 i dosta rastrošan prema bateriji. Samo X65 pokazuje veću brzinu i konkurirati Exynosu 5123.

Ako se ne varam tvoj Realme ima problema sa hotspot?

Samsung od S20 serije nije mjenjao 5G modem, to je Exynos 5123. Taj još kuca na S22 seriji.
Ajde malo vrati se u nazad pa čitaj šta sam i kako mjerio. HT mreža je bila danas i prema tvojim tvrdnjama sa kojima sam ja već upoznat moj Realme bi trebao biti u nepovoljnoj poziciji jer je na bonove? A i dalje zvuči bolje ...
A što se tiče baznih stanica sve mjerim na istom mjestu stojim preko puta silosa koji na sebi ima sve moguće repetitore tak da neću sa ulazit u neke dubokoumne rasprave oko toga. Što se tiče baznih stanica upravo su tada bile rasterećene zbog brzine koja je postignutau odnosu na svakodnevnu. Danas je masa ekipa napustila područije zbog nadolazećih blagdana i u krugovima skraćeno radila tak da su bili idealni uvjeti za mjerenje. Da su labaratorijski uvjeti nisu niti će ikad biti jel to tebe zadovoljava ili ne ne znam niti nije toliko bitno koliko je meni bitno da se pokazalo ono u kaj sam sumnjao tokom ovih preko godinu dana korištenja S21. A vidim nisam jedini ...

Al možemo se odmaknut od crnog 5G-a i crtica i opet dolazimo na isto da je S21 inferiorniji po pitanju signala. Ne samo signala, brzine više manje to mi nije toliko ni bitno, brzine registiranja na mrežu 2G, 3G, 4G 5G i roamingu. Jer imam oba telefon uvijek uz sebe ista mreža ali ponašanje drugačije. Vikende provodim u vukojebinama u kojima je signal loš i jedva ga ima za razgovor i tu se najbolje vidi koliko je koji telefon za što sposoban po pitanju signala.

Naravno da sam gledao te sve modeme ali to je na papiru, kao što je S21 daleko bolji telefon pa u praksi baš i nije tako ako isključivo ne gledamo samo sirovu snagu. Tak da postoji i onaj zadnji faktor kako je tko to netko od proizvođača izveo i konačno napravio zato i postoje određene razlike od onog kaj piše na plotu i između samih telefona istih/sličnih specifikacija.

Ako misliš da možeš bolje probaj sam pa mjeri ... javi rezultate ...
Dacher je offline   Reply With Quote