View Single Post
Staro 23.12.2022., 19:49   #702
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Vjerujem da su čistači preko nekog štemera zaposleni kao vanjski suradnici. I još se firma promijeni svakih par godina i samo se radnice prešaltaju. Tako se to radi, rodjo.

Da budem malo i ontopic, nedavno mi se dogodilo da mi je sa suda došla obavijest o odbacivanju prekršajnog prijedloga. Naime, HRT je preko odvjetničkog legl... ureda Madirazza uputio potpuno neosnovan prekršajni prijedlog zato jer je gospon inkasator pred dvije godino "utvrdio" kako se na mojoj adresi ne plaća pretplata, jel.

Inače, takvi prijedlozi idu na trošak suda, dok se malograđanima, kao što sam to ja, za svako obraćanje sudu izbije bar 100 kn.

Sud je od gospsode zatražio od obije strane potpisanu obavijest o prekšaju, koju dotična gospoda nemaju. Zato jer ništa nije potpisano, dotični gospon inkasator nije niti prismrdio u zgradu. Vidio sam nekoliko primjera gdje je sud u sličnim situacijama postupio u skladu sa zakonom, ali nažalost ne opterećuju se svi suci s pravom u istoj mjeri. Neki znaju dobiti "riješenje" po kojem su nešto "dužni" platiti, ali prigovori na takve odluke prolaze bez većih problema.

Dakle, još jednim podsrtijeh svima da ukoliko vam se ukažu na vratima gospoda u jeftinim košuljama i laminiranim šarenim iskaznicama, lijepo se nasmiješite, kažite doviđenja i zatvorite vrata. Ako se sami ne zauzmete za svoja prava i svoja sredstva, ne bude nitko drugi sigurno.
mkey je offline   Reply With Quote