Citiraj:
Autor Dacher
Nisam zamijenio SIM al sam isprobao nešto drugo kako bi eleminirao svoj S21 od moguće problematike.
Frend ima S22 Ultru i HT mreža 5G. Zamolio ga da izmjeri brzinu, on izmjeri 520 mbita ja odmah poslije njega GT Masterom isto HT 5G samo što je moj broj na bonove a njegov na pretplatu. GT Master mjeri 550 mbita nije velika razlika ali dovoljno da čovjeka zaintrigira i pita koji je to telefon. Poslije napravili još koje mjerenje i dalje GT Master prednjači.
Tak da mislim da je ipak sve to slabost Exynosa kao što sam i pretpostavljao.
|
Je je , pravi test si izmjerio.

Samo jednog operatora od HT (pretplata i postpaid) i odmah površno sudiš kao u turskim sapunicama.
Bonovi mogu imati 5G pristup ali limitiranu brzinu. Očito si u krivo vrijeme i mjesto izmjerio kad HT mreža nije baš bajna. Nije sve u crticama signala na zaslonu. Vrlo moguće da tvoj Realme spojen na drugoj baznoj stanici gdje ima manje opterečenja. Ja baš svaki dan pljujem na poslovnom broju kad stalno šteka i to od HT pretplate. Još i privatni Bonbon na istoj lokaciji šteka.
Jedini mali problem koju nisi provjerio. Model modema.

Kako tvoj kinez Realme koristi X53 srezani iz porodice X55 ili prepakirani X50 i dosta rastrošan prema bateriji. Samo X65 pokazuje veću brzinu i konkurirati Exynosu 5123.
Ako se ne varam tvoj Realme ima problema sa hotspot?
Samsung od S20 serije nije mjenjao 5G modem, to je Exynos 5123. Taj još kuca na S22 seriji.
Znam da Pixel 7 ima noviji modem Exynos 5300 i ne nalazim još podatak.
@snake
Ne zamaraj se.