View Single Post
Staro 23.12.2022., 18:36   #63
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Posao u telekomunikacijama

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nije problem da ljudi fluktuiraju, recimo da idu na bolju poziciju / plaću,
problem je balkanskog managmenta, negativne selekcije, stalno "traže" ljude ali ih ne žele platiti kakao treba (kao u AT / DE primjerice), onaj jadnik na terenu ispadne kriv i za stanje na lokaciji i za muljanje i laganje koke iz prodaje (ovo da budem fin), pa onda zapošljavanje preko agencije "na markicu" sa 300% obaveza prema kompaniji i klijentima a 1% prava iz radnog odnosa, itd, itd. ...

Potpuno se slažem. Već 15god govorim da rvacka ima krizu managementa. Često mi se čini da je našim plavokošuljašima jedino bitno da voze što bolje službene aute, da peglaju službene kartice u “reprezentativne svrhe”, te da zavode i šlataju (nove) mlade djelatnice po firmi i domjencima.

Ne znaju naći ljude, ne znaju motivirati ljude, ne znaju sadržati ljude, a ne znaju niti kakvi ljudi im trebaju. Nisu u stanju razumjeti koliko je skuplje dovesti novog čovjeka nego zadržati postojećeg jer ne vide dalje od PowerBI-a, Excel tablica i pie chartova.

A prodaja često samo daje i obećaje. Jbt, tako svatko može prodavati. Da tako radiš u prostituciji ne bi ništa zaradio. Na kraju se sve prelomi preko leđa onih koji trebaju realizirati stvari. Zato imamo daleko veće fluktuacije ljudi nego što je to uobičajeno u poslovnom svijetu. Ne možeš dugo tako raditi.

Tužno. Stvarno tužno. Meni je trenutno dobro. Imao sam sreću s trenutnim poslodavcem. Nije telekom.