Evo jedne zanimljivosti, možda pomogne nekome "pametnom" kao ja.
Kupio za oca Fire TV 4K, podesio kod sebe sve moguće, između ostalog isprobao color depth opciju, stavio na 12-bit. To sam smetnuo s uma i lijepo dođem kod starog - nema slike. Sjetim se što sam napravio i kontam morat ću to drugi put jer moram spojiti na tvoj TV i vratiti na 8-bit.
Vidim onaj alexa gumb, ajd reko idem probati, kažem "alexa, change color to 8 bit" i pametna moja fino prebaci na 8-bit. Tko bi rekao.
Inače fino radi taj Fire TV, jedino mi neće .mkv UHD DV u Kodiju - previše trza i zastajkuje na par sekundi. Taj .mkv je nekih 11MB/s, pretpostavljam da je problem u tome što vuče sadržaj sa rpi. To je 3B, kao oko 300Mbit mrežu ima ali izgleda samo na papiru.
Nisam imao vremena ali probat ću podesiti da vuče sa laptopa preko SMB, vjerujem da će biti ok.
E još nešto, bilo je priče oko uparivanja FireTV sa TV-om radi funkcija na daljinskom - ne mora se raditi factory reset kad se mijenja TV, postoji dio u postavkama gdje se može promijeniti proizvođač TV-a, može se ručno unijeti IR kod i svega još ima tamo.