Tema: PSX časopis
View Single Post
Staro 21.12.2022., 14:06   #106
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Kratki osvrt na broj objavljen gore, PSX 13.
Prilično lošu kvalitetu papira i tiska ima ovaj broj, stranice iz nekog razloga vrlo lako požute na rubovima, čak i primjerci čuvani u ok uvjetima.

Za neko čudno, ne udarno doba godine (travanj) zapravo jako puno dobrih hit igara je unutra; Colony Wars 3, igrah to tada no posuđeno od frenda, pa nikad nisam prošao, no kontamplirao sam tad da sva 3 nastavka nabavim jer sam čuo da i prva dva su solidna,
nadalje tu je Fear Effect, fenomenalna akcijska, pomalo i horror avantura sa sexy protagonisticom, u stilu prerenderiranih pozadina koje to nisu -nego su animacije!, zato i igra dolazi na čak 4 cda.
Imamo i Rollcage Stage 2, meni najdraža utrka tog tipa na PS1, jer Wipeout i slično mi nikad nekako nije sjelo.

Od igara strategijskog tipa, tu je Theme Park World, njega sam već prije tu negdje spominjao, kao igra najzaraznijeg gameplaya koju sam ikad probao na playstationu, a slično je opisano i od strane Uče u recenziji. No, kak to ide, visoki uzlet pa brzi pad, jer u kasnijoj polovice igre entuzijazam i igrivost spadne, novi parkovi brzo dosade. Začudo je da su uspjeli to u 3du prenijet na ps, no nekak je i trzavo bilo, ziher ne 60 fpsa hehe (prije 20).

Syphon Filter 2 isto jako solidan, grafika, kontrole i sve ostalo je potpuno isto, jedina novina su dulje cgi animacije (zato i 2 cda) i leveli sa šuljanjem i prikradanjem ala MGS ili Tenchu, no priča nije loša. Morao bih opet odigrat da se sveg podsjetim.

Urban Chaos - igra najavljena još u Hackeru iz studenog 98.
zadovoljavajuća akcijska kombinacija više žanrova (šoranje, pucanje, pentranje okolo po zgradama...), jedna od zanimljivosti da su leveli koncipirani ko neki ograničeni "open world" grada s prolaznicima, interaktivnim objektima i mogućnosti vožnje automobila, maltene opet ko neki proto-GTA3 !

Od lošijih spinoff igara a iz legendarnih serijala, nažalost imamo očajni "Biohazard Gun Survivor".

U najavama, Duke-Lara hibrid, nastavak drugi (nakon Time To Kill, no imho puno lošiji), je ovdje nazvan "Planet Of The Babes", no pri izlasku se zvao "Land". Tu je i Medievil 2, koji isto na kraju je ispao lošiji od prethodnika.

Od PS2 brija, smiješno izgleda usporedba na 15. stranici prikaza ps2 smooth modea, jer zbog malih slika i loše kvalitete tiska, i lijeva i desna izgledaju potpuno iste! To je bilo ono magično doba kad smo svaki novi info o PS2 pratili fanatično, a neke informacije su bile i neprovjerene.
Za freakove Tekkena su pak složili najavu Tag Tournamenta s vrlo zgodnom shemom likova, njihove povijesti i odnosa.

U helplineu, prohod drugog dijela vječite teme upita i pisama - Broken Sworda.
Tu je i Phantom Menace, no troduplo sažetiji prohod nego kakav je objavljen u Hackeru 50. još prethodno ljeto.
Miki9 je offline   Reply With Quote