View Single Post
Staro 20.12.2022., 16:51   #2271
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor theo Pregled postova
Evo moje nedavno iskustvo. Kupio novi komp, lomio se oko monitora jer ih ima ko pljeve na tržištu. Isključivo mi treba za simracing.

I sad čitam recenzije i testove na netu i spominju se problemi s VA matricama (ghosting, smearing crnih) pa odaziv, input lag, probijanje svjetla, bla bla... Onako dok čitaš imaš dojam da ni jedan ne valja osim onih po soma eura na više.

Na kraju sam bio umoran od silnih recenzija i kupio DELL S3422DWG, ultrawide VA. Jedan od jeftinijih ultrawide monitora i super sam zadovoljan. Nikakav ghosting ne vidim ni u najtamnijim igrama, a pogotovo kod simracinga gdje je većina trkanja po danu. Također, input lag bio velik ili ne, ne skužim. Boje su mi odlične, saturirane, duboke crne. Nisam neki zahtjevan user, radim na IPS monitoru, VA imam na laptopu, a OLED tv u dnevnoj tako da imam neko mjerilo kvalitete.

Mislim da je po netu prepuno sitničarenja oko "problema" koje 95% ljudi ni nema. Znam da nismo svi isti i nekome je to bitno, ali mislim da se ne možeš zeznut s bilo kojim današnjim ok monitorom.

Probao sam na taj dodati još 2 24 inchna Della IPS-a koje imam doma i sve radi iako nisu istog refresh ratea. Čak nije ni razlika u nekoj kvaliteti slike ili kalibraciji boja tako velika da bude distraction. Za vidjeti što se događa oko tebe čisto dovoljno.

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Ja imam stariju VA telku i na njoj me ubija to muljanje crne, a u 2d igrama se neki put ful vidi ghosting, a neki puta ništa. Isto je i sa muljanjem crne, čak se vidi i u nekim serijama i filmovima. Nisam uspio ulovit u kojim se točno slučajevima javlja, ali crna mi se čini zeza kad su jako tamne scene na ekranu.
Imao sam Xiaomi MiTv 34", i Huawei MateView GT 34". Oba sam vratio zbog katastrofalnog ghostinga.

Nedevno mi je krepala nova maticna (Asus Z690), te sam dobio mogućnost zamjene za "nesto" iz ducana, a posto sam vec uzeo drugu maticnu (Z790) dok je ova bila na servisu, tako sam za sad naručio/zamjenio za jednog AOCa pa cemo vidit.za dalje.
Thx

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: jucca. 20.12.2022. u 21:17.
jucca je offline   Reply With Quote