View Single Post
Staro 17.12.2022., 14:39   #694
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ako volim "mliječnu" kavu s mlijekom, koji aparat kupiti?

Iz sveg čitanja sam skužio da je najbolje samljeti zrno i tražiti aparat koji ima mlijeko (frothing?)

Philips LatteGo serija ili nešto drugo?

P.S. Doma pijemo nescaffe sa mlijekom i velika većina kava iz aparata koje smo vidjeli i probali kod prijatelja - nije bila po našem smeku. Ali kad dođemo u neku birtiju gdje konobar zna napraviti tako mliječnu kavu onda uživamo...
a eo ne znam sto bi ti rekao, kad sam uzimao prosle godine uzeo sam bas Philips EP3243/50 zbog supruge koja pije nescaffeove s mlijekom, a ja pijem kavu s mrvicu mlijeka ili mali makijato. što se tiče kave, probao sam 7-8 vrsta, trenutno sam na Lavazza Super Crema i ok mi je, iako se nisam igrao sa mlincem. što se tiče pjenjače i mlijeka, isto je OK, ali nekako mi fali gustoće iako koristim 3,2 mm mlijeko, za Ness bude ok, žena se ne žali, a što se tiče nekakve jednostavnosti, dođe te na isto sa klasičnom pjenilicom ili sa LatteGo, i jedno i drugo trebaš proprat kroz vodu nakon koristenja...

edit: zaboravio sam napomenit da što se tiče održavanja, stvarno nemam primjedbi, dosad sam samo jednom oprao mehanizam koji se lako izvadi, malo podmazao po tutorialu na yt i to je to, iako je bio jos masan na pokrenim djelovima... filter dobiješ za vopdu, iako ja koristim onu najjeftiniju vodu iz boce od 5L radi kamenca jer ga ima pregršt... i to je to, sam ti on pokaže kad da očistis posudu sa ostatcima i vodom, očistiš i to je to...
nick praskaton je offline   Reply With Quote