Evo ja ću reći moju stvar, koja je trenutačno na sudu.
Focus RS MK3
U 10mj prošle godine spuštam se u Puli jednom od glavnih cesta u nedjelju oko 12:30, gdje proleti pijanac iz sporedne bez da stane i odvali me ispred.
Prednji branik + farovi + hauba, intercooler + alternator i onaj čelični dio koji drži to naprijed. Najgora stvar, otvorili se za qrac airbag od vozača + suvozača + lijeva strana kod B stupa.
Atenza (ovlašteni) nudi popravak cca 210 000 kn. Osiguranje nudi cca 72-73k.
Ode na privatnu aukciju, gdje se ponudi 105 000. Tada imam opciju prihvatiti 105 tisuća i 78 tisuća, ili odjebati 105 000 i prihvatiti 78 000 i ići u popravak i ganjati se sa osiguranjem.
Borba da je to financijska totalka, kažem im da nije, ovlašteni u SLO mi kaže da će to biti oko 15-18 tisuća eura popravak, a ne 30 tisuća eura.
Razmišljam si, 2016. godište, sada je 2021., ako popravim, i neka mi za par mjeseci nešto prdne, morati ću sam popravljati (mijenjao brtvu glave opoziv bio, trebalo mi samo 1g da objasnim Grand Auto za to).
Na kraju dao za 105 + 78 (žalba bila na 72-73), naručio Hyundai I30N, i dao odvjetniku punomoć i sada smo na sudu sa osiguranjem.
Naravno, tvrtka koja je kupila karambol imala na stranici da prodaju osiguranja, pa na moj upit maknuli to (ali imam printscreen shotove)...
..
..
..
da bi prije 1 mjesec došao Focus RS u Pulu, i odlučim biti fer i ispravan i pogledam broj šasije, a kada ono...RS koji nije bio "financijski" isplativ i kupljen za 105 000, popravljen i prodan nazad u isti grad gdje je bio u sudaru
Neću pisati podrobno još o nekim situacijama, čak sam bio ono spreman sve poslati u 3pm i ne ganjati ništa, dok mi nije rekao procjenitelj "Budi sretan sa 150 000 ako uspiješ"...i spika "što će ti sportski auto uopće, to je od a do b"...