View Single Post
Staro 13.12.2022., 13:50   #71
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Što se tiče crnih ekrana, kreševa i sl., čitam i ne znam što da kažem. Većina grafičkih koje sam imao su bile nevidijine, ali i od AMDa sam imao (jednu i trenutno imam): R7 250, RX 580 i R9 270X. Doslovno nikada s nijednom nisam doživio išta od ovih "konstantnih kreševa i crnih ekrana".

Što se RDNA3 tiče, iako je XTX dobra kartica, za mene svakako razočaravajuće (prije svega jer sam temeljem najava očekivao više, ne da je loša kartica). I odmah kažem - raster između 4080/4090 s RTom nevidijine 3xxx serije - to je odlično. Posebno su dobri i 1% low rezultati XTX, što je najvažniji podatak kad je framerate u pitanju. Ali volio bih da je ipak XTX malo bliže 4090 u rasteru, nego što je to slučaj.

Marketing AMDa nemam pojma što radi. Ovo su trebali nazvati 7900XT i 7800XT, a ovaj niži model je trebao biti jeftiniji.

Posebno je razočaravajuće što se u rezultatima vide vrlo očite nekonzistentnosti....to ukazuje na bugove. Šteta što su izdali kartice/drivere u ovome stanju i nadam se da će to relativno brzo popeglati.

Također, iozgleda da će u ovoj generaciji za AMD vrijediti isti prigovor koji sam dao i nevidiji koja prodaje niže modele pod imenom viših modela i s napucanim cijenama, pa kad se pogleda 4070ti i očekivane perfomanse, obična 4070 i 4060 će biti full preslabe u odnosu na prošlu generaciju. S obzirom na performanse XTX/XT i imena/cijene tih kartica, ne vidim kako se to ne bi moglo dogoditi i 7600/7700 klasi.
piydek je offline   Reply With Quote