View Single Post
Staro 13.12.2022., 12:24   #60
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Ne razumijem što je krivo ako se uspoređuje cijena radeona u SAD-u sa cijenom nevidije u SAD-u? Bilo bi bezveze uspoređivati cijenu tamo i cijenu ovdje, ali ovo stoji. Samo je pitanje koliko taj 7900XTX mora biti jeftiniji da bi ga ljudi zbilja odabrali umjesto 4080, tržište će na kraju reći svoje što god mi trkeljali ovdje.
IMHO, trebali su skinut cijene na cca $899 i $699. Time bi bili bolji i u RT od nV cjenovnih ekvivalenata. I trebali su ih nazvat RX7800 i 7800XT, uz reklamiranje ubrzanja u odnosu na RX6800XT, i to uz realnije i konzervativnije brojke (jer nije baš da je ispalo razlike u odnosu na 6900XT 50-70%, prije 30-45%).

Ne znam jesu li bili u mogućnosti toliko spustit cijenu, ali eto to je moje mišljenje.

Uz sve gore rečeno, uzmite u obzir da sam ja AMD supporter (ne fanboy), vlasnik sam brojnih AMD grafičkih još od vremena HD7700, samo jedna polovna nV je uletila od onda (imao HD7700, R9 270, GTX480, R9 270X, R9 280, R9 Fury, RX580 8GB i sada RX6600XT... ako nisam koju preskočio. Prije ove serije AMD grafa sam većinom imao nV grafe, uz nekakvih par izuzetaka tamo početkom 2000.-ih... ).

Msm da ovom taktikom niti pogađaju svoju postojeću AMD publiku ("bang-for-buck" publika) niti će odvuć nV kupce ("best absolute performance in a tier" publika). Jednostavno ni vrit ni mimo IMHO, zato i je "meh" dojam. Ne zato što su grafe loše.
JC Denton je offline   Reply With Quote