Pozdrav svima,
Jel mozda netko imao slican slucaj ili ima neki savjet.
Prije nekoliko dana sam kupio komponente i slozio novi PC. Ovo mi je 6-7 PC koji sam slagao tako da imam iskustva.Ovo su komponente :
Intel 13700 K
Gigabyte z790 Aero G
Kingston DDR5 5200 Furry Beast 2x 32GB
Gigabyte 3070 OC
Samsung 990 PRO OS + 3x Samsung 980 M.2
Ironwolf HD 10T
Corsair 850e
Fractal Torrent Compact RGB
Slozio komp....sve je radilo. Instalirao Windowse 11 ( Kad sam radio instalaciju stavio sam samo glavni M.2 a sve ostale sam dodao nakon instalacije Windowsa ).Napravio sve BIOS updatove, update za SSD i instalirao sve osnovne drivere. Skinuo i instalirao sve updateove za Windows 11 za 22H2. Temperature normalne ( CPU oko 32 u Idle ).Inace, ovo je bilo drugi put da sam instalirao Windows 11 jer je prvi put bio neki cudni bug di je windows update stao sa instalacijom na 25% ( stajalo je tako 2-3 sata ) i kada sam isao restartat komp pisalo je svaki put da instalira update.
Ugl. Sa drugim clean instalom sve radilo normalno. Slozim i podesim cijeli komp, instaliram si programe za rad. Napravim restore point i kompletni backup cijelog OS diska. Komp radio cijeli dan. Navecer prije spavanja stavim komp u Sleep mode. Ujutro se probudim, ukljucim komp.....komp se non stop resetira ( restart loop ).
Ne reagira ako drzim power, reset, iskopcam ga iz struje. Cim ga ukljucim i stisnem power radi 2-3 sek mozda i onda se restarta ( znaci ne dode niti do biosa )...tako u nedogled.
Evo video :
https://youtu.be/hz1kknbtn5o
Napravio sam sljedece:
Clear Cmos
Iscupao jedan Ram pa probao obje kombinacije sa jednim Ramom
Provjerio sve kablove ( iako mi nema logike da nesto nije dobro spojeno ili se odspojilo ).
Iscupao graficku i spojio se direktno na maticnu.
Nema nikakve promjene ili rezultata.
Inace imam na maticnoj 4 lampice za dijagnostiku ( CPU,VRAM, VGA,BOOT )
Pise u manualu do maticne da ako postoji neki problem, da lampica ostaje svjetliti. Meni prvo napravi provjeru za CPU ( upali se i ugasi lapica za CPU )
, nakon toga se upali lampica za VRAM i tu se komp odmah restarta.
Ako netko ima neki savjet, bio bih zahvalan.