View Single Post
Staro 10.12.2022., 16:28   #1550
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Punjači, baterije, zaštita, memorijske kartice, slušalice i ostala oprema za mobitele

Ti predlažeš bolje baterije ali EU to ne predlaže nego mogućnost da kupac može sam izmjeniti bateriju. Nije isto. Najduže traju baterije u mid range segmentu. Manje se griju, manje se forsiraju, tj hw ih manje forsira. Stare nokije nema smisla uspoređivati jer je 900mah trajalo tjedan dana, radi hw-a i radi sw-a koji je bio sve samo ne smart. Također, baterija kao takva danas je najmanje kriva sto ima kratku trajnost. Uređaji su ti koji ih maltretiraju. Jedan primjer je Huawei p30 vs Samsung s10, da ne idemo do 2022. Nebo i zemlja u trajnosti, sličan kapacitet. Drugi primjer je A52 vs A53. Ili čak A52 vs A52S. Trajanje razlicito isti kapacitet.
Sto se zamjene baterija tiče, u odnosu na broj prodanih primjeraka, baterija se najčešće mijenja u high segmentu, tj. trebalo bi tj dođe vrijeme. Npr na high end mobu trajnost padne sa 1 dan na pola dana i ljudi jos ne mijenjaju, dok jos malo ne zagusti. Na mid mobu trajnost padne sa 2 dana na 1 dan pa jos nema potrebe mijenjati osim ako bas smeta jer je prije trajala 2 dana (pisem odokativno naravno). Na high end mobovima se češće dešava napuhavanje baterije nakon 2-3 godine dok kod srednje klase tek nakon vise godina osim u nekim posebnim slucajevima.
Ovo sto pisem govorim iz osobnog iskustva nekolicine domaćih servisera, što ovlaštenih što neovlaštenih, te općenitog iskustva servisera. Naravno da nije pravilo, samo opažanja.
P. S. Jedino što je bilo ok nekad kad si mogao sam izvaditi bateriju je što se telefon češće mogao spasiti nakon pada u nekakvu tekućinu. Izvučeš odmah bateriju i jako bi si povećao izglede za spas uređaja. Pa makar da radi kratko nakon čišćenja da se mogu izvući podaci.
spawn je offline   Reply With Quote