Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 09.12.2022., 09:42   #3984
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Splitska Posla Pregled postova
Trebam pomoć. U stanu se pokvarila Samsungova klima stara barem 15 godina. Svaku zimu je grijala prostor manji od 20 kvadrata. Servisirana je prvi put prije godinu-dvije, majstor je zamjenio neku elektroniku. Sad se opet pokvarila i drugi majstor je dolazio. Ja tad nisam bio u stanu a kako mi je rečeno "pregorio je motor". Nisam se čudio, stara klima, bilo je i vrijeme za novu. Majstor je usput ponudio ugradnju nove klime marke Vivax.

Kaže da je Vivax popularna marka i da su rezervni dijelovi lako dobavljivi, itd ..sve to ima smisla.

Danas sam zvao da dogovorim detalje ponude i u razgovoru dobivam snagu i šturu oznaku modela uređaja koji mi nudi. Radi se o modelu "AEMI 35". Pretpostavljam dakle o ovom: https://www.vivax.com/hr/vivax-m-diz...2ch35aemi.aspx
Cijena tog uređaja s ugradnjom bi iznosila 4500 kn.
Pogledao sam malo po netu i u jednoj trgovini našao da je cijena tog uređaja s dostavom 3,060 kn (nije ekupi.hr, proizvod je na zalihama). Jamstvo je 5 godina (uz redoviti godišnji servis kod ovlaštenog servisera).

Tijekom razgovora s majstorom pitao sam da li postoji drugi, bolji model u ponudi, a on nudi LG-ov model "LG S12EQ" te zajedno s ugradnjom traži 5200 kn. Pretpostavljam da se radi o ovom uređaju: https://www.lg.com/hr/klima-uredaji/lg-S12EQ. Pogledao sam malo po netu i u jednoj trgovini našao da je cijena tog uređaja s dostavom 3820 kn odnosno sa 7-godišnjom zaštitom "B704 Bonus Zaštita PGR" 4,121 kn (ni ta nije na ekupi.hr).

S obzirom da se radi o malom prostoru, vjerojatno ću ići na Vivax klimu. A i za jugonostalgičnog člana kućanstva izbor je jasan: "bilo koja samo nek grije".

Nisam nikad radio s klimama pa ne razumijem kako stvari funkcioniraju. Za ugradnju Vivax klime traži pola njene cijene po kojoj je ja mogu nabaviti. Čime uvjetuju tako visoku cijenu? Dvoumim se da li da pristanem na Vivax uz cijenu od 4500 kn ili da jednostavno naručim uređaj i kažem "majst're evo klime, ugrađuj!". U čemu je fora?
Navodiš cijenu ugradnje s materijalom ili bez?
Koliko cijevi trebas? Kanalice? Kutnici? To ti sve drasticno diže cijenu ugradnje ...
Uzmi 2-3 ponude, dogovori detalje i prihvati tebi najpovoljniju i to je to. Nema tu neke mudrosti i natezanja s mamlazima. Ostalima poručiš da zatvore vrata s vanjske strane, al lagano 😆

Ja vivaxa za grijanje ne bih stavio ni da je đaba bez obzira na lokaciju, a ćaći poruči ako se želi ugrijati nek odriješiti kesu?

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote