View Single Post
Staro 09.12.2022., 09:19   #5623
Dacher
Banned

Datum registracije: Dec 2022
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Gledaj, iako nemaju u planu nuditi usluge preko bakrene parice, uvijek postoji mogućnost da će TRENUTNIM Optima korisnicima ostaviti VDSL dok do njih ne stigne optika. Dakle, VDSL neće nuditi novim korisnicima nego isključivo optiku i 4G/5G internet, ali postojećim korisnicima uvijek mogu ostavit taj VDSL.

Ako ne to, ponudit će im pokućni internet po nekoj sasvim trećoj tarifi koju nemaju u ponudi. Ali prema objavljenim člancima u medijima, budući da ugovorena usluga i dalje vrijedi, vjerojatno ostaje bakrena parica.

Nedavno su rekli i da će do kraja ljeta 2023. sve korisnike prebacit na 5G SA mrežu. Odnosno da su već počeli s prebacivanjem korisnika. Moguće je i da će Optima korisnike prebacit na 5G internet.

EDIT: Novi Telemach cjenik aktualan od 1.11.; navodi se bakrena infrastruktura s brzinom 20/1 uz mogućnost povećanja na maksimalnu koju bakrena parica može izdržat. Ovo je za korisnike Optime i ponuda nije javno dostupna.

https://cdn.telemach.hr/public/uploa...kih_usluga.pdf (stranica 88.)
To kaj si vidio u cjeniku u praksi ne prolazi. Ja sam na optimi vdslu istekao mi ugovor i htio sam paket sa većom brzinom koji mi je Optima nedavno nudila, telemach sad kaze da nemaju nikakve nove ponude paketa za Optima korisnike. Zadržavas postojeću uslugu kakav je a nude ti samo ono sto si vec napisao njihov mobilni internet ili optika ako ti je dostupna.
Dacher je offline   Reply With Quote